Pátek, 19. dubna 2024

České BIO na veletrhu BioFach2009

Slavnostního zahájení veletrhu se zúčastní ministr zemědělství České republiky Mgr. Petr Gandalovič s delegací.
České BIO na veletrhu BioFach2009

Čeští producenti biopotravin a bioproduktů se představí ve společné národní expozici na největším světovém veletrhu ekologického zemědělství a biopotravin – BioFachu v německém Norimberku (19.-22.2.2009). Slavnostního zahájení veletrhu se zúčastní ministr zemědělství České republiky Mgr. Petr Gandalovič s delegací.

Společnou národní expozici českého ekologického zemědělství a jeho produktů připravuje Ministerstvo zemědělství ČR (MZe ČR) ve spolupráci se sdružením PRO-BIO LIGA. Na výstavní expozici o rozloze 120 m2 se představí kromě MZe ČR a neziskových organizací (PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců, PRO-BIO LIGA a Bioinstitut, o.p.s.) 11 českých výrobců a obchodníků s biopotravinami. Se samostatnými expozicemi se na veletrhu prezentují další 4 české firmy.

Na národním stánku (hala č.5, stánek 308) budou po dobu trvání veletrhu probíhat ochutnávky českých biopotravin, které doplní informační materiály a fotografická výzdoba stánku. Ochutnávky se zaměřují každý den na jednu skupinu biopotravin – mléčné výrobky, masné výrobky, ovocné nápoje a vína a pochutiny slané i sladké.

V rámci bohatého doprovodného programu organizovaného na české expozici se uskuteční například recepce u příležitosti předsednictví ČR v Radě EU, na které proběhne slavnostní křest „Dossier“ k nové směrnici ekologického zemědělství.

Na BioFachu 2009 se představí rekordních 2900 vystavovatelů z celého světa. Rok od roku rostoucí počet jak vystavovatelů, tak návštěvníků ukazuje rozmach a stoupající zájem o produkty ekologického zemědělství. Ukázka této široké palety bioproduktů je velice inspirující nejen pro české spotřebitele, ale také pro zpracovatele, kteří chtějí rozšiřovat nabídku biopotravin na trhu.

Případní zájemci z České republiky se mohou zúčastnit jednodenního zájezdu na veletrh pořádaného v pátek 20.2. nebo si zajistit zvýhodněné vstupenky v předprodeji u oficiálního zastoupení veletrhu BioFach v ČR, tel. 220 511 974.

Naďa Lichte

Oficiální zastoupení NürnbergMesse pro Českou republiku

PROveletrhy s.r.o.

Umělecká 7/618

CZ - 170 00 Praha 7

Tel.: 220 511 974, fax: 220 511 975

info@proveletrhy.cz, www.proveletrhy.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů