Čtvrtek, 28. března 2024

Veselí nad Lužnicí se snížení ceny za svoz odpadu nezdařilo

Veselí nad Lužnicí se snížení ceny za svoz odpadu nezdařilo

VESELÍ NAD LUŽNICÍ - Výběrové řízení na firmu, která bude zajišťovat svoz komunálního odpadu, hledá radnice ve Veselí nad Lužnicí na Táborsku. Vypsala proto výběrové řízení, do kterého se přihlásili dva zájemci, včetně původního provozovatele.


Původnímu zajišťovateli svozu odpadků firmě Rumpold, vypovědělo město nedávno smlouvu. Důvodem byla snaha přinutit firmu snížit částku za odpad, nebo vyzvat jinou, která by to dokázala.

„Jak se ale ukázalo, s nabídkou ceny je ale stále nejlepší právě společnost Rumpold a pod částku 500 korun za osobu a rok, se stejně kvůli rostoucím nákladům na provoz nedostaneme,“ přiznal starosta Jaromír Novák (ČSSD). Částka 500 korun na osobu je přitom nejvyšší částka, jakou město může podle zákona pro domácnosti stanovit.

Do výběrového řízení se přihlásila firma A.S.A. z Českých Budějovic a Rumpold. Zastupitelé budou za několik týdnů rozhodovat o vítězi řízení. Kdo vyhraje, není zatím jasné. I když původní zajišťovatel svozu Rumpold je stále s cenou pro město i víc než šest tisíc občanů výhodnější, není předem jasné, že vítězem veřejné soutěže bude právě tato firma.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů