Čtvrtek, 28. března 2024

Cisco a NASA budou společně monitorovat životní prostředí na Zemi

Cisco a NASA budou společně monitorovat životní prostředí na Zemi

Společnosti Cisco a NASA tento týden oznámily svoji spolupráci na online globálním monitorovacím systém, který bude mít za úkol sledování enviromentálních podmínek po celém světě.

Projekt Planetary Skin má za úkol získávat, shromažďovat a analyzovat data o vývoji životního prostředí na Zemi. Bude k tomu využívat satelity, letadlové snímky a mořské i pevninské senzory umístěné na všech kontinentech. Tato data budou dána k dispozici vládám států, obchodním korporacím i veřejnosti, aby byli všichni informováni o enviromentálním stavu planety a byli připraveni se adaptovat na možné klimatické změny.

 

Cisco a NASA plánuje představit pilotní projekty Planetary Skin během příštího roku. Bude mezi ně patřit například Rainforest Skin, který se bude soustředit na sledování úbytku deštných pralesů po celém světě.

 

NASA do projektu zapojí globální sledovací systémy z vesmíru, letadel i pozemních stanovišť. Cisco oproti tomu poskytne své know-how z oblasti síťových komunikací.

autor Adam Šoltys, Jim Duffy

http://pcworld.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů