Čtvrtek, 28. března 2024

Den Země oslaví ELEKTROWIN novým projektem

Den Země oslaví ELEKTROWIN novým projektem

K tradičním osvětovým kampaním přibude mobilní informační centrum

I když občané ČR postupně projevují stále větší ochotu a snahu třídit také elektroodpad, ne každý tak činí. Jaro je ideální čas, jak jejich zájem vzbudit.

Praha – Kolektivní systém ELEKTROWIN uspořádá u příležitosti letošního Dne Země celkem 15 informačně propagačních akcí po celé ČR, jimiž chce přispět k dalšímu zvýšení povědomí veřejnosti o významu zpětného odběru vysloužilého elektrozařízení z domácností. První z nich odstartovala již 16. dubna v Praze 8, poslední se uskuteční 30. dubna v Českých Budějovicích. Dvě z kampaní pak v ZOO Děčín a Brno. Naváží tak na loňské úspěšné akce, jež se uskutečnily v 10 zoologických zahradách po celé ČR.

V den, kdy si budeme svátek naší planety připomínat v kalendáři, zahájí ELEKTROWIN nový unikátní projekt.  Proto se 22. dubna ve Slavkově u Brna vydá na svoji pouť po České republice mobilní informační centrum ELEKTROWINu s názvem „Zatočte s elektroodpadem“. Zavítá celkem do 80 obcí a měst ČR, kterým pomůže přesvědčit jejich občany, že staré spotřebiče nepatří do popelnice, a současně na místě se o jejich zpětný odběr postará. Zároveň zde mohou návštěvníci shlédnout naučné filmy o nakládání s vysloužilými elektrospotřebiči, zastavit se u informačního stánku pro propagační letáky nebo si jen tak zasoutěžit.

Speciálně pro školy je připraven dopolední naučný blok, v rámci kterého se žáci seznámí s problematikou zpětného odběru, recyklací a ekologickou likvidací elektroodpadu.  A hlavně celý program informačního centra je koncipován jako jedna velká soutěž. Navštívené obce budou soutěžit o to, kde se vybere nejvíce elektroodpadu.  Soutěž bude vyhodnocena v samém závěru projektu, kdy budou vyhlášeny tři nejúspěšnější obce, které budou i odměněny.  

Šanci vyhrát na místě budou mít i jednotlivci. Za přinesený, již nepotřebný, elektrospotřebič získají lístek do tomboly a možnost zatočit si kolem štěstí o zajímavé dárky a drobné předměty.

Celý projekt bude ukončen 27. října a průřezově navštíví téměř všechny kraje republiky.

Pro bližší informace prosím kontaktujte:

Taťána Pokorná, Elektrowin, e-mail tana.pokorna@elektrowin.cz

Květoslava Hrubešová, Omne bonum, e-mail hrubesova@omnebonum.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů