Čtvrtek, 28. března 2024

Zájem o Zelenou úsporám je od prvních okamžiků značný

Zájem o Zelenou úsporám je od prvních okamžiků značný
Momentálně jsou všechna krajská pracoviště obležena žadateli o informace, příručky pro žadatele i nové formuláře. Velký zájem o program nás samozřejmě těší, na druhou stranu doporučujeme všem potenciálním žadatelům nejdříve podrobně prostudovat informace, které jsou zveřejněny na stránkách programu www.zelenausporam.cz. Stránky aktualizujeme každý den. Najdete na nich nejenom všechny základní formuláře nebo příručky, ale i kalkulačky pro výpočet výše podpory, každodenní aktuality, týkající se programu a zájmu o něj, výňatky relevantních informací o programu z tisku, nejčastější otázky a odpovědi o programu či rady a tipy na co si dát pozor.

„Finančních prostředků v programu Zelená úsporám je dost a proto není třeba stát hned v prvních dnech fronty na pobočkách Fondu,“ říká ministr životního prostředí Martin Bursík. „Kdo si pár dní počká, o možnost získat dotaci nepřijde a ušetří si stres i čas čekání na rozhodnutí o přidělení dotace,“ dodává ministr.

Kolem programu Zelená úsporám se začínají množit také různé fámy. Proto upozorňujeme zájemce o podporu z programu, že pro vyplnění žádosti o podporu nejsou zapotřebí žádní poradci nebo poradenské firmy. „Platit za něco takového by bylo vyhazováním peněz oknem,“ říká Martin Bursík. Žádosti o dotace jsou jednoduché, formulář na podporu zateplení domu má pouhých 25 kolonek, které jsou z velké údaji o žadateli. Další částí formuláře je pak krycí list,  který nevyplňuje žadatel, ale jeho dodavatel, případně stavební inženýr, který zpracoval stavební projekt.

Veškeré informace o programu Zelená úsporám najdete na www.zelenausporam.cz.  

Přeji příjemný den

Jakub Kašpar
Ředitel odboru vnějších vztahů a tiskový mluvčí
Ministerstvo životního prostředí
Vršovická 65, 100 10 Praha 10
tel.: 267 122 040
mob.: 724 175 927
fax: 267 311 496
e-mail: jakub.kaspar@mzp.cz
skype: kubaskaspar
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů