Pátek, 29. března 2024

Den otevřených dveří sídla kraje Vysočina. Jdeme příkladem, třídíme odpad.

Den otevřených dveří sídla kraje Vysočina. Jdeme příkladem, třídíme odpad.

Letošní den otevřených dveří sídla kraje Vysočina bude celý ve znamení třídění všeho, co třídit lze. Ve středu 27. května od 9:30 do 16:00 hod. se bude na krajském nádvoří v Jihlavě nejen recyklovat, ale i soutěžit a sportovat.
 
Celodenní program připravila Agentura Dobrý den Pelhřimov, společnost EKO-KOM, Středisko Chaloupky a další. Dopolední aktivity mezi úředními budovami jsou určeny především pro školy, odpolední program pak nabídne příležitost k třídění široké veřejnosti. „Připraveno je veselé odpadové člověče, nezlob se!, přehlídka erbů a znaků měst a obcí z recyklovaného odpadu, maskot TONDA OBAL představí řadu her a podá informace ke správnému třídění a pro náročnější bude pravidelně startován oblíbený běh s tříděním odpadu na čas pro všechny věkové kategorie,“ vyjmenovala za organizátory Eva Neuwirthová z krajského úřadu.

Po celý den bude možné prohlédnout si sídlo kraje Vysočina s odborným výkladem průvodce. Přijďte se podívat, naučit se třídit a budete přikvapení, co všechno bylo kdysi dávno odpadem!

Jitka Svatošová, tisková mluvčí
Krajský úřad kraje Vysočina
tel.: 724 650 123

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů