Čtvrtek, 25. dubna 2024

Společnost Van Gansewinkel investuje 26 milionů korun do rozvoje skládky v Horním Benešově

Společnost Van Gansewinkel investuje 26 milionů korun do rozvoje skládky v Horním Benešově

Společnost Van Gansewinkel investuje 26 milionů korun do rozvoje skládky v Horním Benešově
Po roce a půl od koupě skládky HBSS s.r.o. v Horním Benešově, společnost Van Gansewinkel zahájila další etapu výstavby v pořadí již 4-té kazety.
Celkově Van Gansewinkel investuje zhruba 26 milionů korun (1 milion eur), ve kterých je zahrnuta výstavba celkem tří sekcí. Jelikož se jedná o skládku dvoudruhovou, první dvě sekce budou sloužit pro komunální a ostatní odpad, včetně jímání skládkového plynu a třetí sekce je určena pro uložení odpadu nebezpečného. Celková rozloha 4-té kazety bude činit 2,1 ha a kapacita skládky zajistí možnost ukládání odpadu po dobu následujících 15-ti let. Společnost Van Gansewinkel se v projektu zaměřila především na bezpečnostní prvky. Jedním z těchto prvků jsou izolační fólie s vyšší odolností a dále monitoring případného poškození izolační fólie. Tyto prvky lze považovat, vzhledem k současným legislativním požadavkům, za nadstandardní.
Celkové dokončení výstavby je plánováno na půli září tohoto roku, což představuje zvládnutí celého projektu v opravdu rekordním čase 16-ti týdnů. Společnost Van Gansewinkel je přesvědčena, že tímto krokem se podaří naplnit potřeby a dlouholeté požadavky všech, kteří služby v tomto regionu využívají. Výstavba další etapy skládky je součástí dlouhodobé koncepce rozvoje společnosti Van Gansewinkel v regionu severní Moravy, která byla definována při koupi společnosti HBSS s.r.o.

Kontaktní osoba: Pavel Iványi, předseda představenstva, tel.: 547 425 990, fax: 547 216 802

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů