Čtvrtek, 28. března 2024

Fischerova vláda hodlá podporovat ekologické zemědělství

Podle zveřejněného programového prohlášení bude nová vláda podporovat ekologické zemědělství a produkci biopotravin, jako součást rozvoje udržitelného zemědělství.  
Fischerova vláda hodlá podporovat ekologické zemědělství

Nová vláda České republiky ve svém programovém prohlášení, které se zabývá všemi podstatnými strategickými oblastmi, se jako první vláda v historii ČR výslovně zmiňuje o podpoře ekologického zemědělství a produkce biopotravin.


V zemědělství se vláda hodlá především zaměřit na zmírňování dopadů ekonomické krize v oboru, a to prostřednictvím programů podůrných zemědělských fondů a pomocí prostředků Evropské unie, zejména z Evropského balíčku hospodářské obnovy. Vláda bude podporovat zvýšení konkurenceschopnosti zemědělství a potravinářského a zpracovatelského průmyslu s cílem zajistit produkci kvalitních a bezpečných potravin, a to tak, aby byly respektovány zájmy spotřebitelů. Pro oblast ekozemědělství je velmi důležitou součástí programového prohlášení především poslední věta týkající se zemědělství: (snahou) ,,je pokračovat a dále rozvíjet udržitelnou strategii rozvoje venkova na principu vyváženosti mezi ekonomickým, ekologickým a sociálním přístupem a pokračovat v podpoře ekologického zemědělství a v rozvoji produkce biopotravin."

Zdroj: www.bio-info.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů