Čtvrtek, 28. března 2024

Investice do solárních systémů jsou nyní díky podpoře státu trefou do černého!

Dokážete si reálně přestavit obor podnikání, ve kterém stát výrobci či prodejci zaručí odkup veškerých jeho produktů a za velmi výhodných cen? Ačkoliv se tato myšlenka může jevit jako ze světa sci-fi, takový obor skutečně existuje. Je jím fotovoltaika! Díky výrazné podpoře státu se stává velmi zajímavou z hlediska návratnosti vložených prostředků.
Investice do solárních systémů jsou nyní díky podpoře státu trefou do černého!

Navštivte odborný seminář Investice do fotovoltaického systému 15.-16.7.2009

„Stát producentům čisté solární energie skutečně garantuje odkup veškeré vyrobené energie, navíc po dobu dvaceti let. Jednou boom fotovoltaiky přirozeně skončí, a ta se stane běžným energetickým odvětvím. Nyní je pro podnikání v tomto oboru pravý čas,“ zdůraznil obchodní ředitel společnosti HiTechSolar Max Wandler.

Podle jeho slov mají zájemci, kteří uvažují o investici do fotovoltaického systému, nyní možnost proniknout do jádra problematiky. „Abychom zájemcům o nákup solárních systémů mohli předat dostatečné množství kvalitních informací, rozhodli jsme se upořádat odborný dvoudenní seminář na téma Investice do fotovoltaických systémů. Pozvali jsme více než desítku kvalifikovaných odborníků, kteří účastníkům objasní proces projektu výstavby a provozu solární elektrárny. Předají jim cenné rady o možnostech financování projektů, potřebné legislativě, dotacích, nutnému pojištění či použití technologií ,“ dodal Wandler.

Seminář: Investice do fotovoltaických systémů
Termín: 15.-16.7.2009
Místo: Pension U Kohouta, Jesenice u Prahy
Pořadatel: HiTechSolar s.r.o.  www.hitechsolar.cz
Přihlásit se můžete na adrese seminare.solar@hitech.cz.


Absolvent semináře získá slevu ve výši účastnického poplatku na dodávku elektrárny, při zahájení realizace do 1 roku od termínu konání semináře!

 

Fotovoltaika se hřeje na výsluní energetického průmyslu

Šetrná ekologická energie ze slunce si získává stále větší počet příznivců, investorů a uživatelů. Odborníci se shodují, že fotovoltaika je na počátku obrovského rozkvětu a v dohledné době se bude hřát na výsluní energetického průmyslu. Počet využívaných solárních zdrojů v České republice každoročně velmi rychle narůstá. Statistiky Energetického regulačního úřadu z loňského roku hovoří o nečekaném skoku instalovaného výkonu solárních elektráren, který se zvýšil až šestnáctinásobně. Počet provozoven sluneční energie vzrostl o více než pět set procent! Pro další roky jsou prognózy také velmi příznivé.

Výrobce elektřiny ze slunce má možnost volby mezi využitím zeleného bonusu nebo prodeje veškeré vyrobené energie za stanovenou výkupní cenu.

 

Výkupní ceny

Rozhodne-li se producent solární energie pro variantu prodeje veškeré vyrobené elektřiny za stanovenou výkupní cenu, provozovatel regionální distribuční sítě ji musí kompletně odebrat. Pevně stanovená výkupní cena přitom mnohonásobně převyšuje běžnou cenu elektřiny.

Ceny vyrobené energie každoročně upravuje ERÚ – Energetický regulační úřad. ERÚ také upravuje délku trvání výkupu vyrobené elektřiny distribučními společnostmi. V současné době se jedná o povinný dvacetiletý výkup.

 

Využití zeleného bonusu:

Zelený bonus je výhodný pro majitele fotovoltaických elektráren, kteří část vyrobené energie spotřebují pro vlastní účely. Přebytek energie mohou však výhodně odprodat do rozvodné sítě. Naopak v době nedostatku vlastního výkonu lze energii odebírat od distributora. Zelený bonus je tedy v podstatě prémií za výrobu vlastní elektřiny čistým způsobem.

 

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů