Čtvrtek, 18. dubna 2024

Francie: Paříž ztrojnásobí plochy v ekologickém zemědělství

Francie: Paříž ztrojnásobí plochy v ekologickém zemědělství

Místní vláda v Ile-de-France, regionu obklopujícího francouzské hlavní město Paříž, nedávno odsouhlasila rozvojový plán na roky 2009 – 2013 v oblasti ekologického zemědělství. Plán počítá s tím, že plochy určené pro ekologické zemědělství se ztrojnásobí.  

V současné době působí v regionu jen 84 certifikovaných ekologických podnikatelů, přitom Paříž nabízí 12 milionů spotřebitelů a jejich poptávku, která již deset let roste o 10 % ročně.

Kromě podpory konverze na ekologické zemědělství počítá plán také se zaváděním biopotravin do školních jídelen. Navázáno bude na pilotní projekt, který nyní zásobuje biopotravinami 25 institucí.
Plán má rozpočet ve výši 3 miliony Eur ročně. Prostředky budou určeny na pomoc zemědělcům s přechodem na ekologické hospodaření, vzdělávání učitelů o výhodách biopotravin, a na studii, analyzující potenciál pěstování bioovoce a zeleniny v regionu.

http://www.bio-info.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů