Pátek, 19. dubna 2024

Inteligentní energetické sítě

Inteligentní energetické sítě
Společnost Cisco plánuje vytvořit řešení pro komunikaci mezi elektrickou sítí a firmami či domácnostmi, které bude energetickým společnostem a jejich zákazníkům pomáhat v řízení dodávek a účinnějším využívání elektrické energie. Toto řešení pro takzvané inteligentní energetické sítě bude založeno na standardech IP a umožní energetickým firmám a jejich zákazníkům monitorovat využívání elektrické energie, optimalizovat dodávky, snižovat spotřebu a náklady, zvyšovat bezpečnost a snižovat dopady na životní prostředí.

"Zkušenosti společnosti Cisco s vytvářením rozsáhlých sítí nám již pomáhají při zavádění inteligentních energetických sítí ve Francii a dalších evropských zemích. Jejich prostřednictvím chceme našim zákazníkům z celé západní polokoule pomoci snižovat náklady a zvyšovat jejich efektivitu," řekl Yves Bamberger, výkonný viceprezident pro výzkum a vývoj společnosti Electricité de France.

Podle institutu EPRI (Electrical Power Research Institute) tratí jen ve Spojených státech amerických průmyslové firmy na výpadcích elektřiny až 50 mld. ročně. Inteligentní energetické sítě mohou podle odhadu ERPI podstatně omezit účinky těchto výpadků a současně do roku 2030 snížit objem ročních emisí skleníkových plynů v USA o 60 až 211 mil. t CO2.

Cisco nabídne dodavatelům energií, kteří budou stavět a provozovat infrastrukturu inteligentních energetických sítí, širokou škálu technologických řešení a poradenských služeb. Produkty a služby podporující tuto iniciativu začne nabízet již v následujících měsících. Půjde například o řešení v oblasti modernizace služeb a optimalizace sítí, která umožní dálkové řízení sítí pro optimalizaci jejich správy a nákladů na provoz. Řešení také pomohou optimalizovat poptávku po elektrické energii, její využití a náklady prostřednictvím přístupu k datům a analytickým nástrojům.
Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů