Sobota, 20. dubna 2024

Na údržbu vodních toků poskytne Praha 49 milionů korun

Na údržbu vodních toků poskytne Praha 49 milionů korun
Praha poskytne na opravu vodních ploch v druhém pololetí letošního roku 49 milionů korun. Celoročně metropole do revitalizace vodních ploch investuje zhruba 100 milionů korun, sdělil ve středu agentuře Mediafax radní pro oblast životního prostředí Petr Štěpánek.

"Ve druhém pololetí se počítá s dokončením oživení části Litovického potoka, vybudují se protipovodňová opatření na Botiči v úseku ulice Pražská – Kozinovo náměstí a odbahní se rybník Labuť," řekl Štěpánek.

Do současné doby se podle Štěpánka dokončily stavební práce na nádrži Hodkovičky, pokračuje se v přípravě na celkové odbahnění vodní nádrže Hostivař a pracuje se na plánu návratu vody do střední části Řepského potoka.

"Peníze na revitalizaci pocházejí z nájemného od Pražské vodohospodářské společnosti za užívání vodohospodářské infrastruktury města," řekl Štěpánek s tím, že tento systém funguje od roku 1998.

Autor: Jitka Zadražilová

http://www.mediafax.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů