Sobota, 20. dubna 2024

Mission One: první elektrický sportovní motocykl uhání 240 km/h

Mission One: první elektrický sportovní motocykl uhání 240 km/h

Elektrická energie si svou cestu mezi automobily už našla a dalo se očekávat, že se tak stane v případě sportovních jednostopých vozidel. Firma Mission Motors představila tedy první motocykl tohoto druhu. Stručná charakteristika zní: třífázový elektromotor, li-ion baterie, 136 Nm, 240 km/h, dojezd 240 km.

Ano, motocykl je poháněn čistě elektromotorem, žádné hybridní technologie podobné těm z automobilů. Třífázový elektromotor napájí soustava lithium-ion baterií. Poháněné je klasicky zadní kolo, kam se oněch 136 Nm přenáší přes převodovku typu CVT. Vše je uloženo na hliníkovém rámu, odpružení dodala firma Öhlins, brzdový systém Brembo.

Výrobce udává dojezd 240 km, ale musíte se pohybovat v úsporném režimu. Maximální rychlost je 240 km/h. V plánu je pro letošní rok 50 kusů těchto motocyklů. Jedna se však o jakousi limitovanou sérii, tomu také odpovídá cena. Mission One vás vyjde přibližně na 1,5 milionu korun. Cena sériové verze zatím stanovena nebyla.

Text: Redakce
Foto: Mission Motors

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů