Pátek, 29. března 2024

hybridní Fisker Karma na závodním okruhu

hybridní Fisker Karma na závodním okruhu

Jedna z nejočekávanějších novinek tohoto roku, kterou má na svědomí bývalý designér automobilky Aston Martin, byla přistižena při ukázkové jízdě na závodním okruhu v Laguna Seca. Společně s videosnímkem byla zveřejněna i přesná cena modelu Karma.

Veřejný debut jízdy se uskutečnil v rámci závodu historických vozidel, kterou tradičně pořádá výrobce luxusních hodinek Rolex. Fisker zde demonstroval účinné zrychlení na rychlost 160 km/h a také práci technologie PHEV (plug-in hybrid electric vehicle). Za volantem sportovního sedanu s výkonem 403 koní usedl zakladatel společnosti Fisker Automotive Henrik Fisker a jeho pravá ruka Bernhard Koehler.

Při plném nabití je model Karma schopný urazit vzdálenost až 430 kilometru, při použití generátoru který je poháněn zážehovým čtyřválcem s výkonem 260 koní, původem z produkce General Motors. Dva elektromotory, které pohánějí zadní kola vyvinou kombinovaný výkon 403 koní a umožní zrychlení z 0 na 100 km/h pod 6,0 sekund s nejvyšší rychlostí 201 km/h.

Prodeje modelu Karma začnou koncem roku za cenu 87 900 amerických dolarů.

fisker_karma_ofi_2008_02fisker_karma_ofi_2008_03.

David Siegl

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů