Čtvrtek, 28. března 2024

Unilever již pojedenácté v čele žebříčku ekologického chování firem

Unilever již pojedenácté v čele žebříčku ekologického chování firem

Unilever již pojedenácté stanul na první pozici v rámci žebříčku oceňujícího firmy za odpovědné ekologické chování Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Unilever zvítězil v kategorii potravin a nápojů (Food & Beverages). Hodnocení bylo provedeno švýcarskou investiční společností SAM mezi více než 300 nejvýznamnějšími firmami na světě a výsledky vyhlásil Dow Jones Indexes a společnost STOXX Ltd.

Unilever získal celkové hodnocení 81 % za společenský, ekonomický a ekologický přínos, který byl hodnocen podle 22 výkonnostních kritérií. Unilever získal 100 % bodů v oblasti Ekologické politiky a reportingu; další velmi dobré ohodnocení získal v oblastech Strategie pro rozvojové trhy (přes 95 %), Zdroj surovin (přes 80 %) a Strategie týkající se klimatu (přes 85 %).

Jsme velmi potěšení tím, že jsme se již pojedenácté stali jedničkou DJSI v rámci ekologicky odpovědného jednání v segmentu potravinářství. Řízení současných úspěšných společností musí být neustále a dlouhodobě v souladu s trvale udržitelnými byznys modely, které je nutné přenést do firemních aktivit. Jsem pyšný na to, že zaměstnanci společnosti Unilever neustále pracují na zapojení udržitelného rozvoje do všech našich aktivit,” uvedl Paul Polman, CEO společnosti Unilever.

Každoroční žebříček DJSI je založen na analýzách korporátního hospodaření, výsledků v oblasti životního prostředí a společenského přínosu. Hodnotí se takové oblasti, jako jsou řízení společnosti, risk management, branding, snižování klimatického dopadu, standardy dodavatelsko-odběratelského řetězce a zaměstnanecké praktiky.

Unilever se zapojil do každoročního hodnocení již v roce 1999, kdy tento index vznikl. Od té doby pokaždé zvítězil v kategorii potravinářství.

TZ Unilever

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů