Čtvrtek, 28. března 2024

"PŘÍRODA A RECYKLACE OPĚT PO ROCE V BABYLONU" aneb Setkání ZO ČSOP Armillaria se školami "Člověk přírodě - příroda člověku"

"PŘÍRODA A RECYKLACE OPĚT PO ROCE V BABYLONU" aneb Setkání ZO ČSOP Armillaria se školami "Člověk přírodě - příroda člověku"

Ve čtvrtek dne 22. října proběhne v libereckém Babylonu od 10 do 15 hodin setkání žáků a učitelů škol, které spolu se sdružením ZO ČSOP Armillaria již 16 let třídí odpady z domácností i ve škole.

Akce je vlastně odměnou pro nejlepší sběrače i pro aktivní učitele, kteří dětem umožňují třídit a tím i materiálově recyklovat suroviny, obaly. ZO ČSOP Armillaria spolu s jinými sdruženími a školami připravila pro tento den pestrý program a mnoho aktivit, při kterých si děti mohou hrát a tvořit. Na pódiu se ukáže např. komorní soubor příčných fléten "Naštorc" ze školy v Jabloňové nebo soubor historických tanců ze ZŠ Lesní, proběhne předávání odměn za sběr, oslava 30 let ČSOP, zhodnocení 16ti let projektu "Příroda není na jedno použití", ukázka metody zdravého muzicírování a další hudební a taneční vystoupení žáků škol. Při tom si děti mohou aktivně hrát např. si mohou lámat hlavu nad hlavolamem, či si prohlédnout výstavu o parcích nebo o práci ČSOP, či o zdravé výživě ve školách, všichni si mohou vyrobit něco na památku, např. šperky z přírodních materiálů, nebo ručně malované tričko.

Tato akce se koná za podpory MŽP a MŠMT v rámci projektu SSEVVO Pavučina, Nadace škola hrou a Agentury regionálního rozvoje. Děkujeme také sponzorům, kteří darovali odměny pro děti i školám a organizacím, které nám pomáhají s programem.

Zástupce tisku i dalších médií na akci rádi uvidíme kdykoli mezi 10. - 15. hodinou a povíme Vám o našich aktivitách i výsledcích hlavního projektu dne mnohem více (uvítáme informaci předem telefonicky či e-mailem).

Bližší informace podá Kateřina Skálová na čísle 608 301 115, nebo Květa Morávková na čísle 602 154 091.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů