Pátek, 19. dubna 2024

Hybridní vozík

Hybridní vozík

Toyota Industries Corporation (TICO) uvede na trh nový hybridní vysokozdvižný vozík se spalovacím motorem. Prodej bude zahájen na japonském trhu v prosinci 2009.

Nové čelní vysokozdvižné vozíky o nosnosti 3,5 tuny s převratným systémem GENEO-HYBRID těží z předního postavení společnosti Toyota na poli hybridních technologií. Kombinací 2,5litrového dieselového motoru, elektrického motoru a nikl-hydridové baterie se podařilo docílit padesátiprocentního snížení spotřeby paliva a emisí CO2 při souběžném zajištění vynikající provozní výkonnosti. Výsledkem je vysokozdvižný vozík, který nabízí jak ekologičtější provoz, tak i ekonomické úspory díky nižší spotřebě paliva.

GENEO-HYBRID poháněný vysoce účinnou hybridní technologií Toyota kombinuje sériový hybridní systém (Series Hybrid System) pro pojezd a paralelní hybridní systém (Parallel Hybrid System) pro manipulaci s nákladem.

V případě sériového hybridního systému je motor pojezdu napájen elektrickou energií z motorem poháněného generátoru a baterie. Funkce manipulace s nákladem jsou poháněny paralelním hybridním systémem s hydraulickým čerpadlem, které získává mechanickou energii z dieselového motoru a generátoru a elektrickou energii z baterie.

Nikl-hydridová baterie je dobíjena činností motoru a nevyžaduje dobíjení z externí nabíječky, takže se jedná o ideální řešení pro vícesměnné provozy. Energetická účinnost vozíku je dále posílena integrovaným systémem rekuperace energie, který se uplatní při puštění pedálu akcelerátoru a při změně směru pojezdu.

Hybridní vozík, stejně jako další novinky firmy, byl představen v rámci tzv. Toyota Demo Days 2009, které se uskutečnily jako významná prezentační akce 19. až 23. října v průmyslové zóně v Rudné u Prahy.

Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů