Pátek, 19. dubna 2024

Na pomezí Jeseníků a Rychlebských hor se osvědčil samoobslužný lesní bar

Na pomezí Jeseníků a Rychlebských hor se osvědčil samoobslužný lesní bar

Samoobslužný 24 hodin denně celoročně otevřený Lesní bar se osvědčil u Horní Lipové na pomezí Rychlebských hor a Jeseníků. Přístup k nápojům, cukrovinkám, uzeninám či pohledům zneužije jen málokdo.

"Pro více než 90 procent lidí je samozřejmé, že do volně přístupného přístřešku v lese přijdou, vezmou si, na co mají chuť či uvaří na plynu kávu a ihned zaplatí do zde umístěné pokladničky," řekl revírník Václav Pavlíček přístřešek provozuje již třetím rokem. "Jsou ale lidé, kterým to nejde na rozum, takže nosí peníze z lesa do vsi, posílají mi je poštou či na účet," dodal sedmačtyřicetiletý revírník. Připustil, že se občas najdou takoví, kteří přijdou do lesního baru jako do krmelce a naloží si plný batoh věcí domů. "Jsou to většinou mladí nezaměstnaní z blízkého okolí či ještě děti," řekl Pavlíček. Poznamenal, že díky místní znalosti se mu vždy rychle podaří zjistit, o koho jde. S takovými lidmi, jejich rodiči či učiteli umí pracovat.

Kromě prvního Lesního baru s nápoji chlazenými proudící vodou pak v okolí ještě vznikl další Horní bar, který je dokonce vybavený přírodní sprchou. Na místě nazvaném příznačně Panoramata je pak na stole u lavice k dispozici také dalekohled. Konečně čtvrtým samoobslužným místem je Fortův smrk.

Jen u "hlavního" Lesního baru, kde se někdy pečou i makrely, je již série pamětních knih. Autoři zápisů v nich nešetří pochvalnými a nevěřícnými výkřiky. Když jsou makrely, přichází i 200 hostů za den. Návštěvníci se řídí tím, jak se tu píše, že průměrná cena cukrovinek je 10 korun, nápojů 12 korun.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů