Sobota, 20. dubna 2024

Nevyhazujte staré oblečení - ještě může pomoci

Nevyhazujte staré oblečení - ještě může pomoci

Oddělení sociální prevence a pomoci Odboru sociální péče, v jehož gesci je sociálně terapeutická práce a sociální pomoc lidem na okraji společnosti (bezdomovci, lidé propuštění z vězení, apod.), organizuje sbírku použitého šatstva pro své klienty. Klientelu našeho oddělení tvoří převážně osoby bez přístřeší trpící reálnou chudobou. Těmto lidem je sociálními kurátory a dalšími odborníky poskytována komplexní péče - poradenská, sociálně terapeutická i pomoc při zajištění nejnutnějších životních potřeb.

Jednou z takových doplňkových služeb, které přispívají ke zmírnění jejich aktuálně negativní situace a její ovlivnění směrem k důstojnému způsobu života, je zprostředkování základní hygieny a předcházení různým onemocněním ohrožujícím ve výsledku i celou majoritní společnost. Součástí této služby je i možnost poskytnutí čistého šatstva.

Proto se na vás dovolujeme informovat o možnosti donést použité ošacení na naše pracoviště, kde bude následně předáno potřebným klientům.

V současné době potřebují především teplé zimní bundy, svetry, mikiny, trika, spodní prádlo, ponožky, pánské rifle, manšestráky, a pánskou obuv.

Sbírka se koná ve dnech 18. 11. a 23. 11. v době od 17:00 do 20:00 v sídle OSPP OSP na Křenové 20, Brno. V případě dotazů kontaktujte Mgr. Tamaru Slavíkovou, tel. 543 210 671. Za pomoc děkují sociální kurátoři.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů