Středa, 24. dubna 2024

Ekologie především, už i SIM karty mohou zachránit planetu

Ekologie především, už i SIM karty mohou zachránit planetu
Světlo světa spatřila nová ekologická SIM karta s názvem EcoSIM. Díky menšímu množství použitých materiálů má podstatně menší dopad na životní prostředí.

Ekologická SIM karta od firmy Oberthur Technologies


Při výrobě klasických SIM karet se v současnosti ve většině případů vyprodukuje velké množství odpadních materiálů. Z výrobních pásů totiž sjíždějí na podkladech velikosti kreditní karty, ze kterých se ony malé karty následně vyřezávají.

Společnost Oberthur Technologies ovšem představila SIM kartu, při níž je objem použitých materiálů zredukován na polovinu. Při produkci EcoSIM tím pádem dochází i k nižším emisím oxidu uhličitého. Na každou kartu tak připadá zhruba osm gramů namísto klasických šestnácti.

Ekologická SIM karta, která bude zároveň dodávána v obalech šetrných k životnímu prostředí, už je ve světě k dispozici. Výrobce ji v předešlých týdnech dodal v počtu více než deseti milionů kusů vybraným mobilním operátorům. Češi si však budou muset ještě nějakou dobu počkat.

Zdroj: www.mobil.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů