Středa, 24. dubna 2024

Ekologická módní obuv od tchajwanské návrhářky se stává hitem

Ekologická módní obuv od tchajwanské návrhářky se stává hitem

Ve světě se začínají šířit zprávy úspěchu nové módní kolekce dámských bot od tchajwanské módní návrhářky Colin Linové. Co je ovšem na nové kolekci zvláštní, je materiál, který paní Linová k výrobě bot použila.

K překvapení všech užaslých zákazníků jsou boty vyrobeny z recyklovaného novinového papíru. Podle zprávy Associated Press svoje výrobky představila již minulý rok a k dnešnímu datu jich prodala okolo čtyř tisíc párů.

Své zákazníky si návrhářka našla zejména v řadách fanoušků ekologie a podpůrců zdravého životního prostředí. Jeden pár bot vyrobí za tři až čtyři hodiny a prodává je za sto až sto padesát dolarů.

Paní Linová v obuvnictví pracuje již dvacet šest let a vzkazuje svým výrobním konkurentům, aby začali přemýšlet nad spojením mezi výrobou a ekologií. Její recyklované boty jim mohou být dobrou inspirací.

Kromě bot se pustila také do výroby tašek ze stejného materiálu. Její technika pletení a barvy novinových stránek vytvářejí unikátní struktury a barevné kombinace. Recyklovaná obuv i pestré tašky jsou překvapivě odolné a pevné. Díky svojí šetrnosti k přírodě a originálnímu vzhledu se módní kolekce Colin Linové začíná stávat unikátním ekologicko-módním hitem.

Paní Linová v obuvnictví pracuje již dvacet šest let a vzkazuje svým výrobním konkurentům, aby začali přemýšlet nad spojením mezi výrobou a ekologií. (AP/SITA)

Paní Linová v obuvnictví pracuje již dvacet šest let a vzkazuje svým výrobním konkurentům, aby začali přemýšlet nad spojením mezi výrobou a ekologií.

www.velkaepocha.sk

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů