Úterý, 23. dubna 2024

Mladí budou vymýšlet jak nakládat s bioodpadem

Mladí budou vymýšlet jak nakládat s bioodpadem

Kolín - Na žáky kolínských středních škol čeká nelehký úkol. Je možné, že dokonce rébus.

Pokud se zúčastní soutěže vyhlášené firmou AVE Kolín, bude na nich, aby vypracovali dva projekty. "Soutěž bude mít dvě části," vysvětluje Věra Suchomelová, jednatelka společnosti AVE Kolín, "první bude spočívat v tom, aby studenti posbírali data o složení obsahu odpadových nádob," dodává.

Jak přesně takový sběr dat bude vypadat Věra Suchomelová neřekla. Je tedy možné, že se studenti s odpadem setkají doslova tváří v tvář.

Věra Suchomelová vysvětluje, k čemu jsou tato data potřebná. "Musíme to vědět proto, abychom správně nastavili nový systém pro sběr bioodpadu," uvedla.

Druhá část bude oproti té první pouze teoretická. "Spočívá v tom, že studenti navrhnou systém sběru bioodpadu," řekla Suchomelová. "Chceme vědět, jak by se s tím poprali naši studenti, pokud by to měli za úkol," dodala.

Studenti ale nebudou hledat odpovědi na nesnadné otázky jenom pro lepší zítřky a vědeckou slávu. Hlavním motivačním prostředkem bude totiž nemalé finanční ohodnocení, alespoň v případě výhry. "Vítězný projekt od nás získá šek na deset tisíc korun," sdělila Věra Suchomelová, jednatelka společnosti.

Vymyslí mladé mozky nové způsoby, jak nakládat s odpadem? Brzy se uvidí.

Zdroj:Kolínský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů