Sobota, 20. dubna 2024

Největší veletrh využití dřeva ve stavebnictví

Největší veletrh využití dřeva ve stavebnictví

Koncem února se uskuteční veletrh Dřevostavby, kde více než 170 vystavovatelů z deseti zemí Evropy představí novinky z trhu využití dřeva ve stavebnictví.

Všichni zájemci se mohou stát součástí projektu, který po dobu čtyř dnů konání pravidelně navštěvuje kolem padesáti tisíc návštěvníků. Nedílnou součástí jsou i doprovodné programy. Pátý jubilejní ročník odborného veletrhu, který bude probíhat v PVA Letňany Praha v termínu od 25. do 28. 2. 2010, jich představí hned několik.

Salon dřevostaveb 2010

Salon dřevostaveb je unikátní nesoutěžní přehlídka nejzajímavějších dřevostaveb realizovaných za poslední kalendářní rok v České republice. Cílem je zviditelňovat kvalitní realizace a poutavou formou ukázat široké laické i odborné veřejnosti cestu dřevěné architektury, která je odpovědná k životnímu prostředí a zároveň nerezignuje na kvalitu architektury a designu.

Dřevěný dům 2010

Poprvé na veletrhu Dřevostavby bude veřejné vyhlášení soutěže Dřevěný dům, která má podpořit snahy o využití dřeva v českém stavebnictví. Organizátoři přidali pro její zpopularizování samostatnou kategorii Realizovaný energeticky úsporný dům. Jejím cílem je vybrat nejpovedenější návrhy dřevěných domů, a to z hlediska architektonického řešení a ekologické zátěže a dle dalších kritérií stanovených v podmínkách soutěže.

Dům snů pro každého

Televize Nova odvysílala v podzimním vysílacím schématu reality show Dům snů. Tento projekt byl divácky velmi úspěšným formátem s prvky reality show, ve kterém soutěžily vybrané páry o postavený Dům snů. Show má své vítěze, tím ale nemusí skončit, protože takový dům může mít každý. Na veletrhu Dřevostavby od 25. 2. budou nejen společnosti, které se na projektu podílely, ale bude možno se zde přesvědčit o kvalitách dřevostaveb. Navíc jsou připraveny i bloky přednášek a poradenské centrum. Prostřednictvím výstavy, přednášek, dokumentů a tematické literatury se zájemcům představí celý projekt a ti se dozví o zákonitostech ekologických pasivních domů. Dům snů pro každého je zároveň setkáním architektů, stavebníků a možná i vítězů reality show. Stane se příležitostí k výměně názorů a zkušeností, ale i k dotazům pro odborníky na výhody dřevostaveb.

AUTOR: Martin Přívětivý

Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů