Čtvrtek, 18. dubna 2024

Společnost TNT Express začala používat tricykly

Společnost TNT Express začala používat tricykly

Společnost TNT Express France začala od ledna v Paříži používat k doručování lehčích zásilek tricykly. Tento typ přepravy s nulovými emisemi je prozatím možný na třetím pařížském obvodu, po celém městském centru bude služba dostupná do června 2010.

Zařazení tricyklů do vozového parku TNT Express je reakcí na neustále vzrůstající hluk, znečištění a dopravní zácpy, které přepravu ve městech provází. Dopravu komplikují také nejrůznější omezení městských zón. Již dříve proto k doručování zásilek pomocí bicyklů přistoupila TNT Express v Pekingu, kola s elektromotory využívá TNT Swiss Post v Ženevě. "Věřím, že také v Praze v budoucnu tricykly k rozvozu zásilek využijeme," říká Miloš Malaník, generální ředitel TNT Express ČR.

Vedle Paříže používá TNT Express France tricykly k distribuci zásilek v dalších osmi městech ( jedná se o Lyon, Bordeaux, Saint-Etienne, Dijon, Nancy, Rouen, Grenoble a Valence). "V průběhu první poloviny letošního roku rozšíříme destinace, ve kterých používáme tricykly, o další tři městská centra," potvrzuje nastoupenou zelenou cestu Eric Jacquement, prezident TNT Express France.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů