Pátek, 19. dubna 2024

Ekologické projekty dávají škole lepší kredit a možnosti

Ekologické projekty dávají škole lepší kredit a možnosti

Karlovy Vary - Obchodní akademie získala znovu tříletý titul Škola udržitelného rozvoje prvního stupně.

Aktivní přístup k ekologickým projektům je studentům na karlovarské obchodní akademii v Bezručově ulici vlastní. I díky tomu škola získala už podruhé titul Škola udržitelného rozvoje prvního stupně. Ten bude mít až do roku 2012.

"Zúčastňujeme se řady rozličných literárních soutěží a dalších specifických projektů, o které se naši studenti aktivně zajímají. Tento titul jsme získali jako jediná škola na Karlovarsku. Je to ocenění, které je podle mě zajímavé určitě i pro veřejnost," potvrdila Jana Chyšková, učitelka školy, která s žáky na podobných projektech pracuje.

Ekologických věcí, kterými se škola zabývá, je celá řada. "Spolupracujeme například s Ekocentrem a také s magistrátem. Tomu pomáháme například s úklidy parků, pořádáme besedy o ekologii pro základní školy a snažíme se také naše studenty zasvěcovat do důležitosti třídění odpadů. Podařilo se nám také uspět v několika celonárodních soutěžích. I během letošního roku pokračujeme," uvedla učitelka Chyšková.

Studenti mají k životnímu prostředí také pozitivní přístup. "O ekologii se rozhodně zajímám a snažím se i o to, aby se o ní dozvídalo i více lidí," prozradila Martina Macková z třetího ročníku, která s kolegyní píše články o životním prostředí i do Radničních listů.

Karlovarský deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů