Čtvrtek, 28. března 2024

Novým ministrem životního prostředí se stal Jakub Šebesta

Novým ministrem životního prostředí se stal Jakub Šebesta

Prezident České republiky Václav Klaus dnes na návrh předsedy vlády Jana Fischera pověřil ministra zemědělství Jakuba Šebestu vedením Ministerstva životního prostředí. Premiér Fischer, který právě uvedl ministra Šebestu slavnostně do funkce při této příležitosti řekl:
"Děkuji bývalému ministrovi životního prostředí Janu Dusíkovi za jeho přínosné působení ve vládním týmu. V době blížících se voleb jsem navrhl prezidentu Klausovi logické řešení, aby pověřil ministra zemědělství Jakuba Šebestu také vedením resortu životního prostředí a věřím, že tuto funkci manažersky i odborně úspěšně zvládne."

"Resorty životního prostředí a zemědělství jsou si svou agendou poměrně blízké a mohu říci, že jsme vždy hledali a nacházeli přijatelný konsensus. V nedávné minulosti šlo například o schválení důležité novely vodního zákona. Při svém krátkém působení na MŽP se budu snažit maximálně využívat zkušeností jeho odborníků a věřím, že naše společná práce bude mít dobré výsledky," řekl ministr životního prostředí Jakub Šebesta při příležitosti jeho slavnostního uvedení do nové funkce.

Jan Dusík poděkoval panu premiérovi za možnost pracovat v jeho týmu, přivítal pana ministra Šebestu a popřál mu hodně úspěchů v nové funkci.

Jakub Šebesta se narodil v roce 1948 v Krumvíři. Vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Brně a pracoval ve Státní zemědělské a potravinářské inspekci v Brně, nejprve jako ředitel krajského inspektorátu, od roku 1992 do roku 2009 jako její ústřední ředitel. Od 8. května 2009 je ministrem zemědělství.

Ministr Šebesta je členem správní a vědecké rady Mendelovy univerzity; vědecké rady Veterinární a farmaceutické univerzity; dozorčí rady Výzkumného ústavu veterinárního lékařství; dozorčí rady Vinařského fondu ČR a členem společnosti VINEXPO.

Petr Vorlíček, Petra Roubíčková,
mluvčí MZe mluvčí MŽP

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů