Úterý, 23. dubna 2024

Dvorská zoo 1. května otevře pro zájemce unikátní Safari kemp

Dvorská zoo 1. května otevře pro zájemce unikátní Safari kemp

Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku 1. května zahájí provoz unikátního Safari kempu. Návštěvníci se budou moci ubytovat v bungalovech postavených v africkém stylu či přespat pod stany nebo ve vlastním karavanu. Přímo z oken bungalovů uvidí na různá africká zvířata prohánějící se ve výběhu.
"Celková kapacita kempu je až 300 lidí, věříme, že o netradiční ubytování bude zájem, podle našich informací jde o jediný kemp postavený v africkém duchu v celé Evropě," řekl dnes ČTK zástupce ředitelky dvorské zoo Miroslav Špráchal. Kemp vznikl v těsném sousedství zoo, ve výběhu budou moci návštěvníci sledovat antilopy, zebry či ptáky, v budoucnu se objeví také žirafy.
Kemp lidem nabídne pět bungalovů, v každém z nich jsou dva pokoje s koupelnou a záchodem. Dalšími stavbami v kempu jsou recepce a budova se sociálním zázemím pro lidi ze stanů a karavanů. "Pokoje i recepci jsme se snažili vyzdobit originálními doplňky z Afriky, například obrázky na látce či maskami," řekl Špráchal. Afriku připomínají také střechy z rákosu či malby na stěnách domků. Lidé v kempu najdou také bazén, výřivou vanu či dětské hřiště.
Zoo začala s výstavbou v létě 2008, vybudování kempu stálo přes 70 milionů korun, z nichž 30 milionů korun činila evropská dotace z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Součástí stavby kempu bylo také vybudování rozsáhlého parkoviště pro 275 automobilů, které rozšíří nynější parkoviště u dvorské zoo. Na webových stránkách zahrady najdou zájemci o ubytování ceník služeb, například dvoulůžkový pokoji v bungalovu přijde na noc na 2110 korun.
Zoologická zahrada, která funguje od roku 1946, chová především velké africké savce, ročně si areál prohlédne více než půl milionu návštěvníků. Zoo již několik let nabízí možnost ubytování v Hotelu Safari, který má více než dvě desítky pokojů.
Jakub Sochor

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů