Pátek, 19. dubna 2024

Mazda využije hybridní technologie Toyoty

Mazda využije hybridní technologie Toyoty

Za dva roky by se měl na trhu představit hybridní vůz Mazda, pod jehož kapotou bude pracovat systém Hybrid Synergy Drive od Toyoty. Obě automobilky totiž uzavřely licenční dohodu, podle které bude Toyota svůj systém, využívaný nyní v Priusu třetí generace, Mazdě dodávat. Konstruktéři Mazdy pak hodlají hybridní systém spojit se zcela novou generací spalovacích agregátů, které budou na trh uvedeny příští rok pod názvem SKY.
Vůz s hybridním pohonem bude Mazda vyvíjet a vyrábět v Japonsku, k jeho uvedení na trh by mělo podle předpokladů dojít v roce 2013.


Toyota poskytnutím technologie konkurenční automobilce dokladuje svůj zájem na ochraně životního prostředí prosazováním ekologických technologií. Proto také Toyota již dříve oznámila, že je připravena vyslyšet poptávku ostatních automobilek na dodávky svého hybridního systému.
Plánem Mazdy je snížit do roku 2015 celosvětově průměrnou spotřebu svých vozů o 30 % v porovnání s rokem 2008. Tento krok je součástí dlouhodobé vize automobilky na poli technologického rozvoje, označované jako Sustainable Zoom-Zoom (trvale udržitelná strategie Zoom-Zoom). Mazda zavádí modulární strategii (kterou označuje jako Building Block Strategy) a v jejím rámci hodlá zdokonalit klíčové parametry svých vozů a postupně je doplnit o systémy jako stop-start (vypínání motoru při stání), rekuperační brzdění a hybridní pohon.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů