Čtvrtek, 28. března 2024

České firmy se představí na veletrhu ECOTEC v Athénách

Řecká vláda, přestože Řecko má značné ekonomické problémy a mnoho lidí bude nuceno výrazně redukovat svoje výdaje , vytyčila jako jednu z cest pro postupné vymanění se s krize také zelené podnikání. K tomu směřuje i prestižní veletrh ECOTEC v Athénách, jehož se účastní i české firmy podnikající v oblasti ekologie.

České firmy se představí na veletrhu ECOTEC v Athénách
Oblast "zeleného" rozvoje a podnikání se v Řecku stala jednou z ekonomických priorit nové řecké vlády premiéra G. Papandreou. Koncem února 2010 řecká vláda představila čtyřletý program na podporu investic do "zeleného" rozvoje v hodnotě 1,5 mld. EUR. Do roku 2014 mají být v Řecku realizovány ekologické
investice v celkové hodnotě až 12 mld. EUR.


Vycházeje z těchto skutečností připravilo velvyslanectví ČR v Athénách realizaci projektu v oblasti enviromentálních technologií a výroby energií z obnovitelných zdrojů, který spočívá v prezentaci českých firem v rámci dvou mezinárodních ekologických veletrhů pořádaných v Athénách:

ECOTEC - Environmental Technologies & Photovoltaic Systems
(22. - 25. dubna 2010)
a
WATERTEC-Envirotec & ENERGY-Photovoltaic
(21. - 24. října 2010)

Zájemcům z ČR bude na veletrhu ECOTEC k dispozici stánek velvyslanectví ČR. Českým firmám se nabízí možnost na tomto stánku přijímat své partnery a prezentovat se svými propagačními materiály, a dále v rámci odborné konference představit svůj výrobní program či nabídku služeb (společná prezentace českých firem se uskuteční v sobotu 24. dubna 2010 v době od 14,30 - 17,30).
Obdobný model se chystá i pro veletrh WATERTEC.
Prestižní veletrh ECOTEC začíná dne 22.4.2010 ve 12,00 hod., slavnostní zahájení provede ministryně životního prostředí paní Birbili v 15,00 hod. a končí v neděli 25.4.2010 20,00 hod.

Veletrhu se účastní např. fy ODES, Bluetech, ZVVZ, Reflex-Zlín, QZP, GUAPEX, ASIO, Agro-Eko, Ekopanely, Solartec a další.

ZDROJ: ZÚ ČR Athény, kráceno, upraveno, Enviweb

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů