Čtvrtek, 18. dubna 2024

Zelenou stezkou prošel ve Velkém Meziříčí rekordní počet soutěžících

Zelenou stezkou prošel ve Velkém Meziříčí rekordní počet soutěžících

Velké Meziříčí, SEV Ostrůvek - Více než sto dětí z Velkého Meziříčí, Borů a Velké Bíteše se v sobotu 10. dubna zúčastnilo 8. ročníku místního kola přírodovědné soutěže pro dětské kolektivy Zelená stezka - Zlatý list, kterou uspořádal Český svaz ochránců přírody Kněžice ve spolupráci se Střediskem ekologické výchovy Ostrůvek.

"Tradičně probíhá toto místní kolo soutěže v Balinském údolí. Tentokrát nám ale nepřálo počasí, a proto jsme soutěž přesunuli do našeho sídla na Ostrůvku," vysvětluje Jana Audy organizátorka soutěže a dodává: "Budova Ostrůvku vytvořila zázemí soutěže, samotná trasa s šesti stanovišti vedla blízkým parkem Čechovy sady." Na stezce, která nabízela netradiční pohledy na střechy budov města, poznávaly děti léčivé rostliny, pojmenovávaly pomůcky včelařů nebo se zamýšlely nad významem ptáků či mokřadů pro člověka.

Soudě podle bodového hodnocení, prokázaly všechny děti hlubší zájem o přírodu a životní prostředí, nejvíce bodů však nasbíralo ve starší kategorii družstvo ze Základní školy Hany Benešové Bory a v mladší kategorii družstvo ze Základní školy Sokolovská z Velkého Meziříčí. Tyto dva kolektivy budou mít možnost porovnat své znalosti s ostatními soutěžícími v krajském kole soutěže, které se pořádá rovněž Český svaz ochránců přírody Kněžice a proběhne na konci května v okolí Telče.

Více informací poskytne: Jana Audy, tel. 737 079 075, Jana.audy@chaloupky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů