Úterý, 16. dubna 2024

Společnosti TVEL a Slovenské elektrárne podepsaly víceletý kontrakt na dodávky jaderného paliva

Společnosti TVEL a Slovenské elektrárne podepsaly víceletý kontrakt na dodávky jaderného paliva

Společnosti TVEL a Slovenské elektrárne, a.s., dceřiná společnost skupiny ENEL, podepsaly víceletý kontrakt na dodávky ruského jaderného paliva pro třetí a čtvrtý blok nyní dostavované jaderné elektrárny Mochovce.

V rámci kontraktu, jenž pokrývá období od roku 2012 do roku 2017, dodá TVEL svému slovenskému partnerovi první, startovací dávku paliva a dále pět dodatečných dávek pro každý z bloků elektrárny.

Do bloků elektrárny Mochovce bude dodáváno palivo nové generace, které se vyznačuje vyšší účinností spalování a především delším životním cyklem. Společnost TVEL může dodávky tohoto paliva realizovat díky silným finančním zdrojům přiřazeným ke každému z víceletých kontraktů.

Společnost TVEL k dodávkám paliva nabízí i komplexní balík dalších služeb a moderních technologických řešení.

Podepsání tohoto kontraktu je dalším příkladem trvalé a vzájemně přínosné spolupráce mezi společnostmi TVEL a Slovenské elektrárne, který staví na dlouhodobě budované vzájemné důvěře mezi oběma stranami.

V rámci prohlubování a rozšiřování partnerství mezi společnosti TVEL a Slovenské elektrárne i na další projekty se dále otevírá významný potenciál pro spolupráci mezi Ruskem a Slovenskem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů