Pátek, 29. března 2024

Protihluková zeď stojí, předána ještě nebyla

Protihluková zeď stojí, předána ještě nebyla

V Chotějovicích stojí nově protihluková zeď, která má omezit hlučnost. Ta obtěžuje především obyvatele Nádražní ulice. Jde o ulici, která stojí v blízkosti železniční vlečky. Podnět ke stavbě dalo místní Občanské sdružení Za Chotějovice.

Obyvatele Chotějovic, žijícím v Nádražní ulici, obtěžovala hlučnost vlečky i prach. "Vlakové soupravy tady vozí především uhlí do blízké Úpravny uhlí Ledvice," říká Ingeborg Kovaříková, obyvatelka Chotějovic. Podnět k měření hlučnosti podalo Občanské sdružení za Chotějovice. "Na základě podnětu občanského sdružení tady Okresní hygienická stanice provedla měření hlučnosti. Měřením bylo potvrzeno, že zde je zvýšená hlučnost nad povolenou normu," říká Jiří Siřiště, místostarosta obce Světec.

Nejde jen o hluk. Při přepravě uhlí na zdejší železniční vlečce se také práší. "Zdejší protihluková zeď pomůže částečně nejen od hluku ale i od prachu," dodává Miroslav Drexler, člen Občanského sdružení Za Chotějovice. Protihluková zeď je ekologickou investicí Severočeských dolů a. s. Doly jsou zároveň investorem akce. V současné době tady probíhají dokončovací práce. Po dokončení bude stavba předána.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů