Sobota, 20. dubna 2024

Hradec Králové získal prestižní cenu za termosnímkování města

Hradec Králové získal prestižní cenu za termosnímkování města

Hradec Králové - Letecké termosnímkování města ocenili experti na tepelnou energii v celorepublikové soutěži Projekt roku 2009 pořádané v rámci Teplárenských dní. Odborná porota vybrala z desítky inovativních teplárenských projektů loňského roku ty nejpřínosnější. Unikátní systém nejen v České republice, ale i v Evropě, na zkvalitnění prevence proti haváriím svých technologií úspěšně zavedlo Tepelné hospodářství Hradec Králové (THHK) ve spolupráci s královéhradeckým magistrátem.
"Projekt termovizního snímkování byla výborná investice. Město Hradec Králové ukázalo, že lze i v českých podmínkách realizovat náročné projekty, na které si mnohdy netroufnou odborníci jinde v Evropě," komentoval ocenění ředitel THHK Jiří Seidler, který počítá s tím, že do budoucna díky termovizi podrobí kontrole celý rozvodný systém tepla ve městě.

Tepelné mapy Hradce jako inspirace
Ocenění za Projekt roku 2009 převezme Jiří Seidler v úterý 27. dubna 2010 v Plzni na třídenní odborné konferenci Teplárenské dny 2010. S prezentací výsledků termovize v Hradci Králové vystoupí před stovkami odborníků náměstek společnosti THHK Petr Juránek, který je za realizaci projektu zodpovědný.
"Na spuštění celého projektu jsme se dlouhodobě připravovali a nepodcenili jsme ani následné vyhodnocování výsledků. Chceme kolegům s pomocí tepelných map a výstupů ukázat, kudy může vést cesta k zavedení termovizního systému kontroly do přenosových soustav v dalších zařízeních," dodává Petr Juránek, který bude hodnotit především přínosy při vyhledávání havárií na teplovodech.
K tepelným mapám se nově dostanou také občané. Od března je na svých webových stránkách zveřejnilo Tepelné hospodářství www.thhk.cz a magistrát Hradce Králové www.mmhk.cz. Majitelé domů a objektů ve sledovaných oblastech se tak mohou na vlastní oči přesvědčit, zda jim odněkud neuniká teplo.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů