Pátek, 29. března 2024

Vodafone jako první velká firma získal ekoznačku Ekologicky šetrná služba

Vodafone jako první velká firma získal ekoznačku Ekologicky šetrná služba

Vodafone je první velkou firmou v České republice, která pro administrativní provoz své pražské centrály získala ekoznačku Ekologicky šetrná služba. Udělení ekoznačky dne 10. května 2010 oficiálně potvrdila podpisem ministryně životního prostředí Rút Bízková.

Vedle veřejného závazku snížit emise CO2 o padesát procent do roku 2020, provozu hybridních aut nebo využívání více než třetiny elektrické energie z obnovitelných zdrojů, je ekoznačka dalším krokem na cestě stát se nejzelenější velkou firmou v České republice, říká Přemysl Filip, Senior manažer společenské odpovědnosti Vodafone.

Vodafone je vůbec první velkou firmou v ČR, která se může ekoznačkou Ekologicky šetrná služba pochlubit. Je to přirozený výsledek dlouhodobého a systematického přístupu firmy v oblasti společenské odpovědnosti, uvedl Pavel Hrubý z agentury CENIA, která ekoznačku uděluje.

Firma splnila kritéria pro udělení ekoznačky pro provoz svých kancelářských a administrativních prostor zejména v těchto oblastech:

  • omezování spotřeby energie a vody
  • omezování produkce odpadů
  • využívání obnovitelných zdrojů energie
  • ovlivňování svého okolí environmentálně příznivým chováním
  • společenské odpovědnosti

Konkrétně Vodafone mimo jiné dosáhl minimálně 80% podílu svítidel v energetické třídě A, tiskne na recyklovaný papír a preferuje elektronický oběh dokumentů, nastavil důsledně úsporné režimy kancelářské techniky, nepoužívá výrobky na jedno použití či při čištění využívá ekologicky šetrné čistící prostředky a postupy. Dále například preferuje při nákupech výrobky s ekoznačkou, zaměstnanci mají vybudováno kvalitní zázemí pro dojíždění do práce na kole atd.

Podrobnější informace o ekoznačce Ekologicky šetrná služba najdete na adrese www.ekoznacka.cz. Na stejném místě najdete i seznam všech výrobků a služeb certifikovaných jako Ekologicky šetrný výrobek nebo Ekologicky šetrná služba.

Kontakt:
Pavel Hrubý
CENIA, česká informační agentura životního prostředí
pavel.hruby@cenia.cz, 267 225 347

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů