Čtvrtek, 18. dubna 2024

Co se také můžete dovědět, uvidět a ochutnat na Watenvi v Brně..

EnviWeb Vás zve k návštěvě na svůj stánek 164a v pavilonu P ve dnech 25. - 27. 5.

Co se také můžete dovědět, uvidět a ochutnat na Watenvi v Brně..

Poradenské centrum EnviWeb

Na stánku firmy EnviWeb s.r.o. se již tradičně mohou návštěvníci veletrhu setkat s poradenským centrem, které letos bude zaměřeno na firemní ekologii s důrazem na oblast havarijní prevence a vybavení, pojištění ekologických škod a souvisejících témat.

stanek

Z oblasti havarijního vybavení budou po celou dobu veletrhu přítomni zástupci z REO AMOS spol. s r.o., která se zabývá výrobou textilních sorbentů, kovových jímek, van a skladů. Tuto oblast doplňují poradenstvím a prodejem výrobků pro prevenci a likvidaci havárií, pro bezpečné a čisté pracoviště.

S úplnou novinkou přichází zástupci firmy CHARTIS EUROPE S.A. v oblasti pojištěni ekologických škod, jejichž produkt CHARTIS EnviroPro pružně reaguje na potřeby trhu a jednoduchou a přehlednou formou nabízí klientům pojistné krytí pro širokou škálu environmentálních rizik. Jedná se o první vlaštovku z oblasti cíleného pojištění environmentálních rizik u nás, proto využijte možnosti probrat její možnosti osobně se zástupci nadnárodní pojišťovny.

S komplexním systémem profesionálních služeb pro podnikovou ekologii a logistiku se budou na poradenském centru prezentovat zástupci firmy ECO-F a.s. Jejich systém PRO/EKO/LOG je komplexním řešením podnikové ekologie pro podniky o velikosti 20 až 250 zaměstnanců. Přijďte se informovat o jeho přednostech, možná je řešením i pro Vaši firmu.

Odpovědi na otázky ohledně legislativy životního prostředí poskytnou zástupci organizátora poradenského centra - firmy EnviWeb s.r.o. K dispozici bude zejména jejich zavedený softwarový produkt EnviParagraf, který je uceleným řešením problematiky legislativy nejen pro firemní ekology.

Chcete se na něco zeptat ohledně spolupráce s naším portálem? zajímá Vás reklama na EnviWebu? chcete nabídnout své výrobky prostřednictvím našeho EnviMarketu či EKOzbozi? nebo jste jen zvědaví kdo za tím "EnviWebem" vězí? Stavte se, proto tam budeme - pro Vás...

Ochutnávka hmyzu opět na programu


Již tradičním zpestřením programu na stánku EnviWebu bude ukázka entomofágie, neboli ochutnávka hmyzích specialit za účasti kuchaře specialisty Petra Ocknechta. Jeho nevšední kuchařské umění při přípravě cvrčků na másle, hmyzích woků, švábů v těstíčku a dalších lahůdek můžete naživo obdivovat v prostřední den veletrhu - 26.5. mezi jedenáctou a čtrnáctou hodinou (v ostatních dnech pak bude k dispozici studená hmyzí kuchyně a ukázka živého hmyzu).

hmyzi kuchar

Tento netradiční gurmánský požitek je v dnešní době výsadou běžného jídelníčku asijských a afrických států, u nás za něj však ve vybraných luxusních restauracích zaplatíte nemalé částky. Jedná se již o třetí ročník této akce a pokrmy pro Vás již tradičně bude připravovat profesionální kuchař Petr Ocknecht. Tento specialista se entomofágií zabývá již sedmým rokem a uvedl pokrmy s hmyzem dokonce i na stoly špičkových restaurací.

Soutěž o 5 knížek

Zúčastněte se naší soutěže o 5 knih Kuchyně hmyzem zpestřená. Vyhrajte tuto nevšední kuchařku pro sebe, či jako dárek pro své blízké. Každý soutěžící získá také zdarma vstupenku na Ekologické veletrhy v Brně, kde také proběhne u příležitosti výše uvedené ochutnávky slavnostní vyhlášení výherců.

Soutěžit můžete zde.

Více o entomofágii

Entomofágie, tedy "konzumace hmyzu", je znovuobjeveným trendem moderní civilizace. Od prvopočátků lidských dějin byl hmyz obvyklou součástí jídelníčku a v mnoha částech světa pokračuje tato tradice kontinuálně do dnešních dnů. Výjimkou je pouze Evropa, kde postupně s vývojem civilizace bylo od konzumace hmyzu ustoupeno.

Konzumace hmyzu je pro člověka prospěšná, protože jejich tělíčka jsou tvořena vysoce kvalitní bílkovinou, která je srovnatelná s bílkovinami drůbeže či ryb, maso hovězí či vepřové kvalitou dokonce předčí. Kromě toho obsahují také značné množství esenciálních aminokyselin.

Hmyz také obsahuje omega-3 a omega-6 nenasycené mastné kyseliny. Tyto kyseliny působí preventivně proti srdečním a mozkovým onemocněním, zmírňují potíže při bolestech kloubů, mají protizánětlivý účinek a příznivě působí na rozvoj dětského mozku. Zástupci hmyzu obsahují také chitin, který je vzhledem k podobným prospěšným účinkům často nazýván "živočišnou vlákninou". Zlepšuje trávení, působí preventivně proti rakovině tlustého střeva a také proti rozvinutí alergií. Preparáty s obsahem chitinu patří mezi vysoce ceněné potravinové doplňky.

Na stánku budete mít možnost během veletrhu zakoupit také knihu "" a DVD "" od Doc. Ing. Marie Borkovcové, Ph.D. a jejího kolektivu. Další informace o entomofágii naleznete na internetových stránkách www.hmyznataliri.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů