Čtvrtek, 28. března 2024

Ven z města, v přírodě je lépe

Ven z města, v přírodě je lépe

Benešovsko - Teplé počasí a dlouhodobá předpověď, která slibuje sluníčko, láká lidi vyjet do přírody.

Kempy a veřejná tábořiště se tak plní a provozovatelé si mohou spokojeně mnout ruce.

"Jsme plní asi ze tří čtvrtin. Máme tři druhy chat, kdy ty nejlevnější nemáme obsazené. Ostatní jsou plné. Lidé chtějí už nějaký standard, proto si pronajímají ty, sice o něco dražší, ale komfortnější," řekl Kamil Kuchler majitel jednoho ze sázavských rekreačních zařízení.
Kemp na břehu řeky Sázavy navštěvují především rodiny s dětmi nebo vodáci, kteří dávají přednost možnosti postavit si vlastní stany. Cizinců sem přijíždí jen velice málo.

"Jestli se naplní i ty nejlevnější chatky nemůžu říct. Třeba na začátku prázdnin tady bylo úplně plno," dodává Kuchler.
Ostatní oslovené kempy jsou s dosavadní návštěvností také spokojeni. Tropická vedra, která zužují Českou republiku už hezkou řádku dní, vyhání lidi z domovů do míst, kde se horko lépe snáší.

My jsme v podstatě zaplnění. Dokonce na začátku července, jak byly ty svátky jsme museli lidi posílat pryč. Teď je to tak na devadesát až devadesát pět procent. Ale když ještě někdo přijede, většinou se nám povede ho někam umístit," hodnotí situaci Milan Vodička z tábořiště nedaleko slapské přehrady.

I sem jezdí převážně lidé z tuzemska. Zahraniční turisté zavítají do kempu zasazeného do malebné přírody vodní nádrže jen zřídka. Jde spíš o náhodné zájemce než pravidelné, každoroční hosty.

"Prázdniny jsou v plném proudu už čtrnáct dní a kapacita kempu na Nové Živohošti je po červnové neúčasti lidí docela slušná. Především, co se týká víkendů, můžeme být spokojeni. Ale i ve všední dny je naplněný docela slušně, vysvětlil Pavel Vršecký vedoucí zimního stadionu Benešov.
"My jsme veřejné tábořiště a ne autokemp, takže nám dávají přednost spíš Češi. Cizinci jen zřídka," dodal Vršecký

Zdroj:Benešovský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů