Čtvrtek, 28. března 2024

Toulcův dvůr otevírá brány veřejnosti

Toulcův dvůr otevírá brány veřejnosti

Chcete se seznámit s netopýry a poznat jejich přirozené prostředí? Nebo Vás zajímá tradiční Biojarmark s velkým výběrem zboží a Dožínkové slavnosti? Nebo máte rádi zvířata, chtěli byste podpořit benefici a poznat práci asistenčních psů? Historický areál Toulcova dvora pořádá tradičně akce pro veřejnost a zve na ně všechny zájemce.

Evropská noc pro netopýry


V pondělí 30. srpna 2010 od 18h do 21h poprvé, díky spolupráci se ZO ČSOP Nyctalus a Českou společností pro ochranu netopýrů, proběhne "netopýří noc" v okolí Toulcova dvora. Akce nabízí možnost prohlédnout si zblízka netopýry, vyfotit si je, dotknout se jich, nakrmit je a něco se o nich dozvědět od odborníků. Je to zajímavá akce pro zvídavé děti i rodiče. Odborníci si s Vámi budou povídat o netopýrech, zajímavostech z jejich života, o možnostech jejich ochrany. S pomocí detektoru si poslechnete jejich, běžně, neslyšitelné hlasy, při procházce v terénu budete sledovat loveckou aktivitu volně žijících netopýrů.

V 18:00 zahájíme přednáškou a pak půjdeme společně s odborníky do terénu. Akce je vhodná pro dospělé i rodiny s dětmi od 4 let. Vstupné je dobrovolné.

17. Biojarmark a Dožínkové slavnosti


Brány statku se otevřou v pátek 17. září 2010 ve 14 h a až do večerní tečky v 19 h bude přístupný Biojarmark ekofarem. V sobotu 18. září od 10 do 18 h budou společně probíhat Biojarmark a Dožínky.

Letos již 17. Biojarmark bude zahájen v pátek 17. září ve 14 hodin. I tentokrát se akce zúčastní více než pět desítek ekozemědělců a obchodníků s biopotravinami z ČR. Chybět opět nebudou přední zelináři, producenti výrobků z kravského i kozího mléka, ale ani ti, kdo nabídnou šťávy, mošty, biovíno, biopečivo a jiné pochutiny. Nabídku doplní opět přírodě přátelská kosmetika a oblečení z biobavlny. Při nákupu a ochutnávkách se hosté mohou od prodejců dozvědět více o jejich způsobu hospodaření, výrobě a zpracování produktů.

V sobotu 18. září od 10 do 18 hodin obohatí program Dožínkové slavnosti, které vyvrcholí ve 14 hodin, kdy vjede do dvora našňořený žebřiňák s koňmi a chasou doprovázený průvodem s folklórní muzikou, při níž si lze i skočit v kole. Dvůr se na celý den kromě bioprodejců zaplní také řemeslníky a dalšími tradičními prodejci. Dítka i rodiče si budou moci vybrat z celodenní nabídky tvůrčích dílniček a her inspirovaných tématem dožínek. Děti si například vyzkouší přípravu chlebových placek, od vymlácení obilí až po pečení v peci.

Vstupné v pátek: dobrovolné
Vstupné v sobotu: dospělí 80 Kč, děti od 4 let, studenti, důchodci 40 Kč, rodinné vstupné: 1 dospělý a 2 děti 130 Kč, 2 dospělí a 2 děti 210 Kč
Více informací na: tel. 271 750 548 a 723 573 738

Den zvířat na Toulcově dvoře


V sobotu 2. Října 2010 pořádá Toulcův dvůr od 10h do 17h den zvířat. V rámci této benefiční akce uvidíte vystoupení dětí na huculských koních, svou práci předvedou policejní a asistenční psi. V programu na vás například čeká: stříhání ovcí, prohlídka farmy, svezení na huculských koních, házení podkovou na cíl a lanová opičí dráha. Všichni účastníci se budou moci zapojit do výroby společného projektu. V doprovodném kulturním programu nebude chybět vernisáž výstavy výtvarných prací "Pomáháme zvířatům", taneční vystoupení, hudba a drobné výtvarné dílničky.

Účastnický poplatek: dospělí 80 Kč; děti, studenti a důchodci 40 Kč; rodinné I (1 dosp. + 2 děti) 130 Kč; rodinné II (2 dosp. + 2 děti) 210 Kč.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů