Pátek, 29. března 2024

POZVÁNKA NA LETNÍ FLORU OLOMOUC 2010 - MÓDA V KVĚTECH

Trvalky, voňavé bylinky, okrasná zeleň, skromné i exotické "Rostliny kolem nás", avantgradní móda a hlavně záplavy květin vrcholícího léta, o tom všem bude letní etapa FLORY OLOMOUC 2010, mezinárodní zahradnické výstavy a veletrhu. Brány největšího a nejstaršího zahradnického svátku v ČR - vůbec první se konal v Olomouci v srpnu 1958 - se otevřou ve dnech 19. až 22. srpna (denně od 9 do 18 hod.).

POZVÁNKA NA LETNÍ FLORU OLOMOUC 2010 - MÓDA V KVĚTECH

Největší výstavní pavilon bude patřit velká přehlídce letních květin Českého zahrádkářského svazu s názvem "Móda v květech". Letní květinové výpěstky - zejména růže, jiřinky, lilie, gladioly, balkonovky - v ní doplní móda - třicítka modelů z dílny nejmladších současných návrhářů - studentů Střední průmyslové školy oděvní z Prostějova-Vápenice. Avantgarní návrhy z nejrůznějších, i velmi netradičních materiálů jsou výběrem nejlepších maturitních prací.

Móda ovlivní také floristické klání, tradičně vyhlašované nejvýznamnějším partnerem olomouckého výstaviště, Svazem květinářů a floristů ČR (mimochodem pořadatelem budoucího, 17. mistrovství Evropy profesionálů ve floristice Europa Cup 2011 v Havířově): aranžéři budou soutěžit o nejhezčí přízdobu - květinový doplněk společenského oděvu.

Trvalkami se na letní výstavě představí jejich domácí pěstitelé, perenáři, přehlídkou bylin, koření, čajů pěstitelé a zpracovatelé léčivých, aromatických a kořeninových rostlin. Pestrou paletou zeleně potěší expozice okrasných stromů a keřů Svazu školkařů ČR a neobvyklou ukázkou flory, která nás každodenně obklopuje - od travin až po exotické orchideje či kaktusy - překvapí společná expozice Unie botanických zahrad ČR. Nebude chybět zahrádkářská a bylinkářská poradna, ani tradiční "sklípek" s cimbálovou muzikou a moravským vínkem.

flora

Letní nabídku doplní zahradnické trhy s květinami, rostlinným materiálem, zahradnickými a hobby potřebami a doprovodný zábavný program. Zájemci mohou zdarma navštívit sbírkové skleníky s botanickou zahradou výstaviště, botanickou zahradu olomoucké univerzity.

České dráhy připravily pro návštěvníky letní Flory Olomouc bonus v podobě Vlaku+ - zpáteční jízdenku z kteréhokoliv místa v ČR za cenu jednosměrné a také - od pátku až do neděle romantickou jízdu historickým motoráčkem z hlavního nádraží ČD v Olomouci na nádraží Olomouc-Nová Ulice u výstaviště Flora - zdarma.

Květinová Flora Olomouc se díky spolupráci výstaviště s Českými drahami poprvé představí v Praze - tzv. "Malou Florou". Květinové aranže s upoutávkami na letní etapu největší a nestarší československé zahradnické výstavy vyzdobí secesní Vládní salon na hlavním nádraží. Unikátní památka bude proto v době od 17. do 21. srpna otevřena veřejnosti.
__________________________________________________________________________

Vstupné: plné - 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) - 80 Kč, děti od 6 do 15 let - 40 Kč, rodinné vstupné (2+1 až 4 děti) - 210 Kč. Zdarma - děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníky s průkazem ZTP a ZTP - P. Více na: www.flora-ol.cz

flora

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů