Pátek, 29. března 2024

TOP09 v Ostravě staví kampaň na tématu znečištěného ovzduší

TOP09 v Ostravě staví kampaň na tématu znečištěného ovzduší

Svůj volební program představila ve čtvrtek v Ostravě TOP 09 v čele se svým lídrem a kandidátem na primátora Ostravy Alešem Juchelkou. Strana jde v moravskoslezské metropoli do volebního boje s heslem Čistá a bezpečná Ostrava!!!, informoval na setkání s novináři Juchelka.

"Rozhodl jsem se vstoupit do politiky, protože v Ostravě vychovávám tři děti a chci, aby mohly ve městě normálně žít," řekl agentuře Mediafax Juchelka s tím, že podle TOP09 je pro Ostravu nejdůležitější zlepšit kvalitu ovzduší.

Strana proto chce iniciovat analýzu znečištění, které přichází z Polska, aby měla podklady pro jednání s polskými partnery.

Podle Tomáš Stejskala, dvojky z kandidátky v Ostravě, chce Ostrava zastoupení v komisi, která jedná s Poláky kvůli spolupráci na zlepšení kvality životního prostředí, protože dohody se zatím vůbec neposunuly.

TOP09 má také zájem jednat s velkými znečišťovateli a zpřísnit jim podmínky provozu jejich technologií s tím, že nyní mají možnost využít čtyři miliardy korun určené na zkvalitnění technologií ovlivňujících životní prostředí v Moravskoslezském kraji.

Lídrem TOP09 v Ostravě se stal místní populární moderátor, čtyřiatřicetiletý Aleš Juchelka, ženatý otec tří dětí. Členem strany se stal letos, dříve se politicky neangažoval. Po vystudování vysoké školy pracoval v bankovním sektoru, od roku 1998 působil v České televizi jako scénárista, dramaturg a moderátor, známý je především z pořadů Medúza, Proti proudu, Exit 316, Křesťanského magazínu, Bludiště a publicistického pořadu Ta naše povaha česká. Od roku 2008 soukromě podniká v marketingu, moderuje řadu místních akcí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů