Čtvrtek, 28. března 2024

Vídeň podporuje elektrokola

Vídeň podporuje elektrokola

Rakouská metropole ve spolupráci s energetickým podnikem Wien Energie podporuje Vídeňany při pořizování elektrokola, a to 30 % jeho nákupní hodnoty, maximálně však 300 eury (7500 Kč). Nabídku využilo už 1650 zájemců.

>>Těší nás, že zájem o ekologický způsob dopravy je velký,<< uvedla důvod pro prodloužení těchto dotací vídeňská radní pro dopravu Ulli Sima.

Vedle příznivé ceny je důležitý i fakt, že s elektrokolem je možno po městě cestovat, aniž by si cyklista odepíral komfort, na který je zvyklý například při jízdě na běžném kole. Najít parkovací místo není totiž problém, dostane se kamkoliv, a to i v dopravní špičce nebo zácpě.

Příznivým aspektem jsou také provozní náklady. Plné nabití baterie elektromotoru stojí průměrně 7 centů. Zatímco ujetých 100 kilometrů na elektrokole stojí jen 14 centů, na mopedu se spotřebou zhruba 3,5 litru minimálně 4 eura.

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů