Pátek, 29. března 2024

Nové knihy - Ochranné hráze na vodních tocích

Tato publikace, na našem trhu ojedinělá, shrnuje problematiku ochranných hrází na vodních tocích a vytváří tak podklad pro jejich navrhování, výstavbu a provoz.

Nové knihy - Ochranné hráze na vodních tocích

Nakladatelství GRADA Publishing

Jaromír Říha

Nepříjemně aktuální povodně představují pro země střední Evropy největší přímé nebezpečí v oblasti přírodních katastrof a jsou příčinou závažných krizových situací, při nichž vznikají rozsáhlé materiální škody i ztráty na životech obyvatel postižených území. Katastrofické povodňové události v poslední době ukázaly ničivou sílu vody a poukázaly znovu na aktuálnost problematiky zaměřené na otázky spojené se systematickou ochranou proti povodním.

Tato publikace, na našem trhu ojedinělá, shrnuje problematiku ochranných hrází na vodních tocích a vytváří tak podklad pro jejich navrhování, výstavbu a provoz. Při zpracování se do textu zapracovala ustanovení příslušných norem, popř. byly na vybrané normy uvedeny odkazy. Přihlédlo se také k novým poznatkům uvedeným v citované literatuře a k vybraným zahraničním dokumentům. Text je doplněn fotodokumentací a četnými schématy, která mohou být podkladem pro výkresovou dokumentaci.

Publikaci byla udělena certifikace Ministerstva zemědělství a je určena projekčním a výzkumným složkám, správcům toků, prováděcím firmám a v neposlední řadě bude sloužit pracovníkům vysokých škol a studentům jako učební pomůcka v souvisejících předmětech bakalářského, magisterského i doktorského studijního programu.

224 stran, cena: 349 Kč, kód knihy: 04408

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů