Pátek, 19. dubna 2024

UČITELÉ Z JIHOMORAVSKÉHO KRAJE BUDOU DISKUTOVAT, JAK UČIT O ROZVOJOVÝCH ZEMÍCH

UČITELÉ Z JIHOMORAVSKÉHO KRAJE BUDOU DISKUTOVAT, JAK UČIT O ROZVOJOVÝCH ZEMÍCH

Téměř dvě stovky pedagogů z celého Jihomoravského kraje se sejdou na konferenci o environmentální výchově. Čeká je řada přednášek, odborných diskuzí i praktických workshopů, ze kterých si odnesou cenné poznatky do vlastní výuky.

Hlavním tématem Konference k environmentální výchově je globální rozvojové vzdělávání a jeho spojení s výukou o životním prostředí. Pedagogové budou mít možnost diskutovat o smyslu a potřebnosti vzdělávání o problematice rozvojových zemí a vyslechnout přednášky odborníků věnujících se tomuto tématu.

"Na konferenci vystoupí například doc. RNDr. Pavel Nováček, CSc. nebo PhDr. Jiřina Šiklová, CSc., kteří přednesou své příspěvky o cílech a úskalích mezinárodní rozvojové spolupráce a o začlenění těchto témat do výuky v českých školách," uvedla Markéta Navrátilová z pořadatelské organizace Lipka. Dále se představí například občanské sdružení Surya, které v severní Indii provozuje školu pro zdejší děti, či Společnost pro Fair Trade s jedinečným projektem spolupráce českých a indických škol.
"Pro účastníky konference chystáme také řadu odpoledních workshopů. Seznámí se zde s metodickými materiály využitelnými ve výuce nebo si vyzkoušejí, jak přibližovat svým žákům život dětí z různých kultur a světadílů," doplnila Navrátilová.

Účastníci budou mít během celého dne možnost prohlédnout si vystavené žákovské práce škol zabývajících se tématem globálního rozvojového vzdělávání, seznámit se s nabídkou neziskových organizací Jihomoravského kraje a zakoupit si metodické materiály, publikace či výrobky fair trade.

Konference proběhne ve čtvrtek 4. listopadu v prostorách Kanceláře veřejného ochránce práv na Údolní ulici v Brně. Akce se koná pod záštitou náměstka hejtmana Jihomoravského kraje, Stanislava Juránka a je finančně podpořena Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a Jihomoravským krajem.


Datum a místo konání: čtvrtek 4. listopadu 2010, 8-16 hodin, Kancelář veřejného ochránce práv, Údolní 39, Brno
Kontakty: Markéta Navrátilová, hlavní organizátorka, marketa.navratilova@lipka.cz, 543 420 821.
Kateřina Vítková, PR manažerka, katerina.vitkova@lipka.cz, 736 473 732

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů