Čtvrtek, 28. března 2024

Magazín Salon se stal prvním českým partnerem mezinárodního programu Obchod bez kožešin

Magazín Salon se stal prvním českým partnerem mezinárodního programu Obchod bez kožešin

Internetový časopis o módě Salon se stal prvním českým partnerem mezinárodního certifikačního programu Obchod bez kožešin (Fur Free Retailer).

"Obchod bez kožešin je celosvětovým projektem Aliance za módu bez kožešin (Fur Free Alliance) určeným zejména pro obchodníky, kteří se rozhodli neprodávat pravé kožešiny. V rámci iniciativy však Aliance nabízí také partnerství, které je určené `neobchodujícím subjektům`, jako jsou například různé časopisy. Jsme velmi potěšeni, že se internetový magazín Salon rozhodl stát se prvním českým partnerem projektu," popisuje Lucie Moravcová ze Svobody zvířat, která v České republice projekt koordinuje.

Rozhodne-li se společnost stát se partnerem projektu Obchod bez kožešin, podepíše prohlášení, v němž se zaváže, že v rámci svého podnikání nebude propagovat ani jinak používat pravé kožešiny. Důvody pro zapojení do projektu vysvětluje Magda Rejhonová, šéfredaktorka Salonu: "Snahou časopisu Salon je psát o módě, která je nejen inspirativní, ale zároveň i smysluplná. V době umělých kožešin, syntetických kůží a spousty alternativních materiálů, které nabízejí stejné či lepší výhřevné ! vlastnosti na zimu, je rozhodnutí pořídit si pravou kožešinu opravdu jen politováníhodným módním vrtochem. Jsme proto velice rádi, že jsme se mohli zapojit do projektu Obchod bez kožešin, a pomoci tak šířit povědomí o tom, jak krutý a nesmyslný je kožešinový průmysl."

Pravidelně aktualizovaný seznam obchodníků, kteří se do programu zapojili, a partnerů programu najdete na www.obchodbezkozesin.cz, kde je také možné podepsat celosvětovou on-line petici požadující obchody bez kožešin.

V současné době probíhá akce "Listopad -- měsíc bez kožešin", který vyhlásila Svoboda zvířat. Jeho cílem je upozornit na skutečnost, že právě v listopadu dochází k brutálnímu zabíjení a "kožkování" tzv. kožešinových zvířat chovaných na farmách. Kvůli kožešinám je na světě každým rokem zabito na 90 milionů zvířat.

Více informací najdete na www.svobodazvirat.cz nebo na www.salon.cz.

Kontaktní osoby:
Lucie Moravcová, Svoboda zvířat: lucie.moravcova@svobodazvirat.cz, 736 766 ! 188
Magda Rejhonová, Salon: magdalena.rejhonova@salon.cz, ! 775 594 970

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů