Čtvrtek, 28. března 2024

Skanska se zaměří na zelené administrativní projekty ve Střední Evropě

Skanska se zaměří na zelené administrativní projekty ve Střední Evropě

Společnost Skanska se rozhodla soustředit v České republice ještě výrazněji na development ekologicky šetrných administrativních budov v Praze a Ostravě. S cílem ještě lépe uspokojit rostoucí poptávku po zelených kancelářských prostorách s certifikací LEED Skanska odprodala pozemek, který je součástí logistického parku R6 Logistics Park v Jenči na západním okraji Prahy, nedaleko letiště Ruzyně a rychlostní komunikace R6.

R6 Logistics Park se rozprostírá na ploše 400 000 metrů čtverečních určených pro logistickou výstavbu. Společnost Skanska se rozhodla odprodat pozemek o výměře 75 000 metrů čtverečních. Pozemek koupila rakouská logistická společnost GW Immobilien GmbH, člen skupiny Gebrüder Weiss.

"Máme jedinečnou příležitost nabídnout klientům ekologicky šetrné, moderní a flexibilní kanceláře. Disponujeme velice silným produktem, který je stále atraktivnější pro nájemníky i investory. Tudíž veškeré své snahy soustřeďujeme do tohoto produktu a i proto jsme část aktiv v R6 Logistics Park odprodali společnosti Gebrüder Weiss," říká Britta Cesar, výkonná ředitelka divize Skanska Property Czech Republic.

Vedoucí pobočky Gebrüder Weiss v České republice Karel Šindelář dodává: "Společnost Gebrüder Weiss se v České republice zaměřuje na budoucí obchodní příležitosti. Mezi naše klíčové hodnoty patří nezávislost, špičková kvalita služeb, odpovědnost a udržitelnost. Tento nákup je dalším krokem naší expanze v České republice. Vzhledem k blízkosti železnice, dálnice a letiště nabízí toto místo skvělé podmínky pro uspokojení požadavků našich klientů. Ve své finální podobě bude mít celková plocha 35 000 metrů čtverečních. V první fázi plánujeme vybudovat do roku 2011 hi-tech logistické centrum o rozloze 15 000 metrů čtverečních. Projektová a stavební fáze projektu bude zahájena okamžitě. Společnost Gebrüder Weiss poskytla mě a mému týmu ty nejlepší možnosti k prospěchu našich klientů."

Společnost Skanska aktuálně buduje svůj kancelářský projekt City Green Court na pražském Pankráci, který se stal zavedenou obchodní adresou. Projekt nabídne k pronájmu celkem 16 000 metrů čtverečních kancelářské plochy a dokončen by měl být v prvním čtvrtletí roku 2012. Projekt City Green Court byl navržen tak, aby splňoval požadavky na certifikaci podle mezinárodního systému environmentální certifikace LEED.

Více informací o R6 Logistics Park společnosti Skanska lze nalézt na internetové stránce www.r6logisticspark.cz a o komerční výstavbě na www.skanska.cz

Skanska Commercial Development Europe zahajuje a realizuje projekty kancelářských nemovitostí. Činnost společnosti se soustředí na metropolitní oblasti v Maďarsku, České republice a Polsku a uskutečňují ji tři místní jednotky: Skanska Property Czech Republic, Skanska Property Hungary a Skanska Property Poland.

Další informace poskytne:

Britta Cesar, Managing Director, Skanska Property Czech Republic, tel.: +420 724 192 143

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů