Pátek, 19. dubna 2024

Umělecká díla můžete nakoupit výhodně v internetové aukci

Umělecká díla můžete nakoupit výhodně  v internetové aukci

8. předvánoční benefiční aukce Nadace Veronica na internetu bude zahájena
24. listopadu na internetových stránkách www.aukceproprirodu.cz. Kromě uměleckých děl věnovaných do aukce například Zdenou Höhmovou, Liborem Jarošem, Jindřichem Štreitem a dalšími známými či začínajícími výtvarníky budou mít zájemci příležitost vydražit CD s podpisem Magdaleny Kožené, patronky nadace. Internetová aukce vychází vstříc těm, kteří nemají čas či příležitost zavítat na aukci večerní nebo rádi nakupují právě na internetu.

Ve večerní benefiční aukci Nadace Veronica 22. listopadu se podařilo vydražit díla za rekordních 252 100 Kč. Výtěžek letošní aukce nadace rozdělí ve veřejném výběrovém řízení mezi menší projekty, které řeší výsadbu stromů a zeleně, obnovu školních zahrad, obnovu studánek nebo ekologickou výchovu.

Benefiční aukce uměleckých děl Nadace Veronica vznikla v roce 2003 jako spontánní snaha získat peníze na záchranu a výkup stoletého jedlobukového pralesa na Valašsku. Díky aukci se tak podařilo zachránit vzácný les v Bílých Karpatech před vykácením, vykoupením pozemků scelit rezervace Javorůvky Dobšená v Bílých Karpatech, nebo vykoupit cca 15 ha květnatých mokřadních luk na Vysočině.

Jasna Flamiková, ředitelka nadace k tomu říká: "Umělecké dílo můžou zájemci pořídit jako zajímavý vánoční dárek nebo jako výhodnou investici, která s léty nabude na ceně. "

Kontakty:
Ředitelka Nadace Veronica Jasna Flamiková, tel.: 775 120 616

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů