Středa, 24. dubna 2024

Do projektu rekonstrukce Jiráskových sadů v Litoměřicích promluví veřejnost

Do projektu rekonstrukce Jiráskových sadů v Litoměřicích promluví veřejnost

Ve dnech 24. 1. až 4. 2. se litoměřičtí všech věkových kategorií mohou zapojit do veřejné ankety, která zmapuje jejich přání o budoucím využití parku. Anketu bude 23. února následovat veřejná diskuse k projektu. Výstupy z veřejného pojednání se stanou podkladem pro zadání architektonické soutěže na návrh nové podoby Jiráskových sadů. Soutěž je součástí nadační podpory, kterou město pro svůj projekt získalo v závěru loňského roku.

Projekt rekonstrukce největšího litoměřického parku vloni zvítězil v grantové výzvě nadace PROMĚNY, která pomáhá městům s rozvojem veřejných parků. Litoměřice mohou díky tomuto úspěchu získat pro realizaci svého projektu grant ve výši až 25 milionů Kč. Finanční příspěvek není jedinou formou pomoci, kterou nadace PROMĚNY projektu poskytne. Součástí je také dlouhodobá konzultační a komunikační podpora. Přizvání veřejnosti do projektu obnovy parku je jednou z podmínek získání grantu. Zmapování názorů veřejnosti je prvním krokem, další akce pro veřejnost budou následovat a jsou plánovány po celou dobu realizace projektu.

Celkové náklady litoměřického projektu, na nichž se bude podílet i město, postupně vzejdou z letošní architektonické soutěže, dalšího zpracování projektové dokumentace a výběru dodavatele stavby, jejíž zahájení se plánuje závěrem příštího roku. Dokončení obnovy parku se předpokládá nejdříve na konci roku 2013.

Další podrobnosti na webu nadace PROMĚNY, města Litoměřice nebo na vyžádání.

Petra Hrubošová

nadace PROMĚNY / Nad Krocínkou 55 / 190 00 Praha 9

kontakty / 234 768 007 / 775 654 314 / www.nadace-promeny.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů