Čtvrtek, 18. dubna 2024

Ministr životního prostředí vybere ředitele NP a CHKO Šumava ze tří kandidátů

Ministr životního prostředí vybere ředitele NP a CHKO Šumava ze tří kandidátů

Výběrová komise doporučila ministru životního prostředí tři kandidáty na post ředitele NP a CHKO Šumava. Jsou jimi Ing. Pavel Kitzberger, Mgr. Jiří Mánek a RNDr. Jaroslav Obermajer.

Podle sdělení předsedy výběrové komise a náměstka ministra, ředitele sekce ochrany přírody a krajiny Tomáše Tesaře nemají vybraní kandidáti preferenční pořadí.

Výběrová komise předala svá doporučení ministru životního prostředí Tomáši Chalupovi. "Seznámil jsem se se stanoviskem výběrové komise a beru v tuto chvíli její dílčí závěr na vědomí. Proces výběru ředitele Národního parku Šumava začal už před mým příchodem na Ministerstvo životního prostředí, neměl jsem možnost ovlivnit ani nastavení kritérií, ani složení komise. Jsem si vědom, že rozhodnutí by mělo padnout rychle," sdělil ministr. "Před rozhodnutím chci nicméně znát představy kandidátů i názory členů již existující pracovní skupiny pro NP a CHKO Šumava," dodal.

Národní park a chráněná krajinná oblast Šumava je jako jeden z největších souvislých komplexů lesa ve střední Evropě nazýván i Zeleným srdcem Evropy. Na 920 km2 tady leží dva národní parky - na německé straně od roku 1970 NP Bavorský les, na české od roku 1991 největší český národní park NP Šumava s rozlohou 680 km2.

Jarmila Krebsová
tiskové odd. MŽP - odbor vnějších vztahů

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů