Pátek, 19. dubna 2024

Ohlašování prostřednictvím ISPOP

Ohlašování prostřednictvím ISPOP

V těchto dnech běží naplno agenda povinných hlášení o znečišťování životního prostředí, která je zajišťována prostřednictvím ISPOP (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností). ISPOP je nástrojem veřejné správy a součástí jednotného informačního systému o životním prostředí naší republiky.

ISPOP umožňuje ohlašovatelům - průmyslovým podnikům či provozovnám - zpracování vybraných povinných hlášení v elektronické podobě dle platného datového standardu, který je pro každý rok zveřejňován Ministerstvem životního prostředí. ISPOP zajišťuje příjem těchto hlášení a jejich další distribuci dotčeným institucím veřejné správy. Předpokládaný odhad počtu ohlašovatelů v roce 2011 je asi 30 000.

Veškeré informace k ohlašování přes ISPOP jsou dostupné na webových stránkách http://www.ispop.cz. Provozní podporu nabízí CallCentrum ISPOP na telefonním čísle 844 001 000 (pracovní doba 9.00 - 17.00 hodin). Pro písemné dotazy je připraven HelpDesk ISPOP, který je dostupný na: http://cenia.crmcenter.cz/.

Michaela Jendeková, tiskové oddělení MŽP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů