Pátek, 29. března 2024

Nová metodická příručka

Na webových stránkách Státního fondu životního prostředí je k dispozici nová metodická příručka "Posuzování dešťových oddělovačů jednotných stokových systémů v urbanizovaných územích".

Nová metodická příručka

Tato metodická příručka je určena jako pomoc při administraci Operačního programu Životní prostředí (OPŽP), projektů oblasti podpory 1.1.1.

Příručka navazuje na metodickou příručku "Posouzení stokových systémů urbanizovaných území" a je podporou při přípravě a administraci projektů výstavby, rekonstrukce a dostavby stokových systémů, předložených v rámci OPŽP. Poskytuje rovněž podklad pro investory při zadávání a kontrole zpracování koncepcí odvodnění pro následné krátkodobé i dlouhodobé investiční plány obnovy a dostavby stokových systémů včetně posouzení priorit opatření. Podobně je určena i zpracovatelům generelů odvodnění. Dále může sloužit vodoprávním orgánům jako návod pro posouzení požadované funkce dešťových oddělovačů.

Projekt byl financován z prostředků Operačního programu Životní prostředí, jeho zpracovatelem je Česká vědeckotechnická vodohospodářská společnost.

Nová metodická příručka "Posuzování dešťových oddělovačů jednotných stokových systémů v urbanizovaných územích"

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů