Pátek, 19. dubna 2024

Automobilka Rolls-Royce vyvinula svůj první elektromobil

Automobilka Rolls-Royce vyvinula svůj první elektromobil

Britský výrobce superluxusních vozů Rolls-Royce, který je součástí německé automobilky BMW, vyvinul svůj první elektromobil. Představí ho začátkem příštího měsíce na ženevském autosalonu. Informovala o tom firma na svých internetových stránkách. Upozornila, že prototyp bude sloužit k testovacím účelům a že zatím neplánuje vývoj verze určené pro výrobu.

Prototyp s označením 102EX je založen na modelu Phantom. "Zkonstruovali jsme první bateriový elektrický vůz pro superluxusní segment," uvedl generální ředitel Torsten Müller-Ötvös. "S tímto vozidlem začínáme zkoumání oblasti alternativních pohonů," dodal.

Prototyp absolvuje řadu testů, jejichž výsledky budou důležité při budoucích rozhodnutích podniku ohledně alternativního pohonu. "Musí to být technologie vhodná pro naše zákazníky, naši značku," uvedl Müller-Ötvös.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů